.

.

TOTS 21

El grup municipal sol·licita una major comunicació, acompanyament i suport a les entitats animalistes per part de l’Ajuntament. Foto: Cedida

El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat a l’equip de govern la millora urgent de la gestió de les colònies de gats a la ciutat. “Moltes d’aquestes colònies es troben totalment abandonades i la seva situació encara seria més greu si no fos pel treball altruista de les entitats animalistes”, ha manifestat la consellera Elvira Vidal, que ha assenyalat que “la majoria d’aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge en un estat sanitari i nutricional deficient i que es reprodueixen amb molta facilitat”.

“Les entitats animalistes que gestionen colònies de gats a la ciutat de forma totalment voluntària estan saturades, ja que hi ha moltes necessitats a cobrir i es troben amb moltes problemàtiques que cal solucionar urgentment”, ha explicat Vidal, que ha recordat que l’any 2017 Tarragona es va declarar Ciutat Amiga dels Gats.

“Moltes persones estan pagant de la seva butxaca l’aliment i les despeses veterinàries dels gats ferals i, en nombrosos casos, han de portar elles mateixes els animals a la protectora perquè el servei de recollida no està disponible”, ha lamentat la consellera de Junts per Tarragona. Davant d’aquesta situació, el grup municipal ha registrat una sol·licitud a l’àrea d’Alcaldia on demana una sèrie d’actuacions immediates.

“La primera acció que reclamem és convocar una reunió urgent amb totes les entitats que gestionen colònies de gats a la ciutat i crear una mesa municipal especifica sobre gats ferals amb la participació de tots els col·lectius”, ha explicat Vidal, que ha assenyalat que també s’ha sol·licitat la contractació d’una persona amb formació i conscienciació per atendre demandes urgents, sobretot de recollida de, per exemple, gats abandonats o atropellats. “És una responsabilitat i una obligació de l’Ajuntament que no s’està complint”, ha apuntat.

Des del grup municipal de Junts per Tarragona també es reclama Iniciar els tràmits necessaris per a la col·laboració amb clíniques veterinàries de la ciutat amb sensibilitat sobre la qüestió i que estiguin interessades a cobrir les necessitats dels gats ferals. “El pressupost municipal d’aquest 2020 disposa d’una partida de 15.000 euros adreçada a les colònies de gats”, ha recordat en aquest sentit Vidal.

Entre altres demandes, en la mateixa sol·licitud es demana cedir un dels locals municipals que actualment resten en desús perquè les entitats que gestionen colònies puguin utilitzar-lo com a lloc de pas i deixar els gats que s’han de recuperar de qualsevol intervenció veterinària abans de retornar-los a la colònia.

“També és imprescindible disposar d’un mapa dinàmic sobre les colònies de gats existents a la ciutat, tornar a gestionar les que fa anys eren gestionades i autoritzades; i col·locar-hi rètols informatius”, ha destacat la consellera de Junts per Tarragona, que també ha subratllat la importància de “millorar la gestió dels carnets de persones alimentadores”.

“Cal que, amb el consens de totes les entitats animalistes de la ciutat, l’Ajuntament apliqui un model de colònies controlades de gats que permeti gaudir de la presència d’aquests animals i, a la vegada, garanteixi una integració adequada i redueixi els problemes de sobrepoblació”, ha manifestat Vidal, que ha destacat que cal que el consistori “s’impliqui en la captura, l’esterilització i el retorn (CER) sobre les colònies de gats naturals”

Des del grup municipal de Junts per Tarragona també s’assenyala la necessitat que l’Ajuntament incrementi les campanyes de formació i sensibilització envers les colònies de gats i en la qüestió de la tinença responsable d’animals entre la ciutadania i el personal del consistori que treballa en qüestions relacionades amb el benestar animal.