.

El grup municipal de Junts x Reus en el ple. Foto: Cedida

Junts per Reus ha votat en contra dels pressupostos i les ordenances que el Govern de PSC, ERC i Ara Reus ha aprovat durant el ple extraordinari de l’Ajuntament celebrat aquest divendres. La cap de l’oposició i portaveu del grup municipal, Teresa Pallarès, ha assenyalat que els comptes aprovats “no van en la bona direcció, ni en les formes ni en el fons”. A parer seu, “representen un augment d’impostos històric, injust i injustificat, que afectarà enormement la butxaca dels reusencs i reusenques”.

De fet, Pallarès ha recordat que aquest “és una visió àmpliament compartida per la ciutadania. Ho vam comprovar amb les concentracions aquí, a fora l’Ajuntament, en els dies previs i posteriors al primer debat de pressupostos i ho hem tornat a constatar en el tràmit d’al·legacions, amb el registre històric de seixanta-una”.

Segons la cap de l’oposició, aquest registre històric d’al·legacions s’entén per la pujada d’impostos històrica que avui tiren endavant el PSC, Esquerra i Ara Reus. En aquest sentit, ha lamentat que el Govern municipal hagi rebutjat aquestes peticions de ciutadans i entitats tan representatives com la Federació d’Associacions de Veïns, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Restauradors, el Grup d’Aficionats als Vehicles d’Època, Unió de Botiguers o el Gremi de la Construcció del Baix Camp, entre d’altres.

“No podem compartir aquests pressupostos ni en el fons ni en la forma. Si la intenció del PSC, ERC i Ara Reus és que els ciutadans paguin i callin, ja els diem que nosaltres ens hi oposarem frontalment”, ha asseverat Pallarès.

En paral·lel, la regidora Mariluz Caballero ha estat taxativa davant el regidor d’Hisenda: “Senyor Muñoz, no van bé”. A parer seu, “l’Ajuntament no pot estirar més el braç que la màniga. No s’hi val que vulguin implantar el seu programa electoral al primer any de mandat i que això només sigui possible carregant una pujada d’impostosinjusta i injustificada damunt les espatlles de la ciutadania i les empreses”.

“Per transformar, cal planificar i és evident que vostès no ho han fet”, ha afirmat la regidora, que en la seva intervenció ha desmuntat un per un els impostos que ha incrementat el PSC, ERC i Ara Reus. “Dos mesos després de l’aprovació inicial, segueixen sense planificar, han tancat amb presses i excusant-se en el nombre d’al·legacions rebudes. Cal que facin una reflexió”, ha asseverat.

Així mateix, la regidora de Junts per Reus ha subratllat “la falta d’empatia” del Govern i “la manca d’un procés real d’escolta activa” davant la multitud de crítiques que han rebut els pressupostos i les ordenances fiscals. “Tenien i tenen un conflicte, que després de dos mesos, no sabem si no han volgut o no han sabut gestionar. Cap reacció ni rectificació per part del Govern”, ha etzibat.

Caballero també ha evidenciat que hi ha una alternativa a la gestió d’ingressos. “Des de Junts per Reus, ho hem demostrat durant molts anys: generant noves formes i fonts de finançament, perseguint el frau, acollint-nos a subvencions, aplicant bonificacions que permetin l’arribada de noves empreses i inversions a la nostra ciutat…”. Per això, ha ressaltat que “el nostre grup municipal té un model de ciutat i de gestió absolutament diferenciat de l’alcaldessa Guaita. I, des de l’oposició, no deixarem de defensar aquest model amb rigor, responsabilitat i pensant en tothom”.