.

Josep Maria Cruset, acompanyat de Miriam Nogueras i Irene Negre. Foto: Cedida

Josep Maria Cruset, acompanyat de Miriam Nogueras i Irene Negre. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha anunciat que exigirà a l’Estat espanyol que no doni l’esquena a les Terres de l’Ebre i que escolti les comarques del sud de Catalunya per consensuar el Pla de Protecció del Delta. “Que el Govern espanyol deixi les paraules i passi a l’acció. La gent d’aquestes terres ja no podem esperar més i el Delta encara menys”, ha assenyalat el candidat en una roda de premsa a  la platja de la Marquesa, a Deltebre, davant de l’emblemàtic restaurant Els Vascos, acompanyat de la cap de llista per Barcelona, Miriam Nogueras, i la número dos de la candidatura al sud de Catalunya, Irene Negre.

Segons Cruset, “el Delta és una de les màxima expressió de la deixadesa de l’Estat espanyol a les Terres de l’Ebre”. En aquest sentit, ha recordat que “les competències sobre el Delta són de l’Estat espanyol, que nega a cedir-les, i a més no aporta els recursos necessaris”.

El cap de llista ha defensat que, des de Junts, “coneixem bé la problemàtica del Delta i, per tant, també sabem bé quina és la solució”. En concret, ha citat la mobilització de sediments del riu, el reforç del front litoral del Delta i accions per fer front a les situacions d’emergència, com hem constatat en els últims anys, amb el temporal Glòria o Filomena.

Cruset també ha remarcat el ferm compromís de Junts per frenar la regressió del Delta. “Ho demostra que avui estiguem acompanyats per Nogueras, com a candidata per Barcelona i que ha treballat aquesta qüestió des del Congrés dels Diputats, igual que de Negre, que ha defensat la posició del partit des del Parlament”, ha indicat el cap de llista.

En sintonia, Nogueras ha ressaltat que “l’Estat espanyol és un mal negoci per a Catalunya i per al Delta”. La candidata per Barcelona també ha recordat que Junts ha presentat propostes i esmenes als Pressupostos de l’Estat per defensar el Delta, “però el PSOE sempre ha votat que no a les propostes i, en canvi, ha aprovat més 1.360 milions a les grans elèctriques. Així no se solucionen els problemes estructurals”, ha afegit.

Negre ha expressat que “ja n’hi ha prou” perquè la Taula del Consens sempre ha treballat per fer aportacions, però el Govern espanyol no les aplica. Per això, la candidata ebrenca ha denunciat que “l’Estat espanyol fa més mal al Delta que un temporal”. “Es necessiten inversions perquè no volem ser els primers refugiats climàtics d’Europa”, ha sentenciat.