.

La diputada de JxCAT Teresa Pallarès, davant del Tribunal Suprem, avui. Foto: Andrea Zamorano

La diputada de JxCAT per Tarragona Teresa Pallarès ha afirmat que el judici de l’1-O al Tribunal Suprem està fent caure les “caretes” de les acusacions.

Segons Pallarès, les compareixences d’alguns testimonis com el de la secretària judicial del 20-S, Montserrat del Toro, amb “moments de dubtes”, contrasten amb les declaracions “excel·lents i d’un rigor molt elevat” dels acusats. “Hi ha moltes coses que cauen pel seu propi pes”, ha opinat la diputada al Parlament abans d’entrar al Suprem per seguir la sessió d’aquest dijous.

Pallarès ha afirmat que és “sorprenent” veure testimonis de catalans que expliquen “una realitat que no es correspon en absolut al que es viu a Catalunya”. “En cap de les concentracions ha estat present la via violenta”, ha assegurat.

Segons Pallàres, la justícia hauria de ser “impecable” i ha esperat “poder tornar a creure-hi”. “S’han de desacreditar moltes coses que no existeixen, ho hem de poder explicar clarament”, ha dit, i ha afegit que el judici és una “oportunitat” per demostrar-ho. A banda, ha apuntat que els testimonis “han de dir tota la veritat”.

Andrea Zamorano / Tania Tapia – ACN