.

Un nen, practicant amb el seu patinent a La Canonja

La Canonja ha posat en marxa aquest matí el seu flamant ‘skate park’, un gran espai de 900 metres quadrats destinats al món de l”skater’ i situat en terrenys de l’empresa química BASF, que ha cedit les instal·lacions. Un recinte que ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de l’Ajuntament (“No és gens barata, aquesta instal·lació”, ha dit el seu alcalde, Roc Muñoz), a la cessió dels terenys d’un pàrquing de BASF i especialment al dinamisme d’un ‘skater’ canongí, Pedro Vidal.

Amb el simbòlic trencament d”skaters’ per part de les autoritats, el parc ha començat a rodar. Es troba situat al costat de les instal·lacions ed la Cooperativa Agrícola, al carrer de la Bassa Fonda, a tocar de la N-340 i de la prtòpia indústria química. També ha assistit a l’acte la directora del centre de producció de BASF Espanyola a Tarragona, Anne Berg.

La directora de BASF a Tarragona, Anne Berg; l'alcalde, Roc Muñoz, i, a la dreta, el promotor del parc, Pedro Vidal

L’alcalde ha volugt recordat en els parlaments inaugurals que ell era reaci a fer el parc, però quan va veure que “una persona de més de 40 anys practicava l”skate’ a les instal·lacions de Reus, em vaig convèncer d’aixecar-ne un a La Canonja”. El mèrit del parc “és per Pedro Vidal”, ha dit Roc Muñoz, de qui s’han seguit les directrius per a dissenyar l’equipament.

Centenars de persones s’han acostat avui al recinte, amb desenes de nens i joves que s’han gaudit del parc amb els seus patins i ‘skates’. L’espai contribuirà a més a la cohesió social del municipi. L’alcalde només demana dues coses: “Que sigui usat i respectat”.

L”skate park’ és considerat un dels millors de Catalunya i la seva posada en marxa és un dels actes més destacats de la Festa Major.

Accediu al programa de la Festa Major en aquest enllaç.