.

Joventut ha registrat 15.888 infants i joves inscrits en activitats de lleure per aquest estiu al Camp de Tarragona. Foto: Cedida

Joventut ha registrat 15.888 infants i joves inscrits en activitats de lleure per aquest estiu al Camp de Tarragona. Foto: Cedida

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat un total de 303 activitats de lleure per aquest estiu al Camp de Tarragona, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 1.957 monitors i dirigents i 13.931 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (8.621 inscrits en 177 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (5.999 i 82 activitats), les acampades (858 i 26), els camps de treball (266 i 11) i les rutes (144 i 7).

I pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (5.092), seguida del Baix Camp (4.443), el Baix Penedès (3.222), la Conca de Barberà (1.750), Alt Camp (958) i el Priorat (423).

Les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la a la DGJ, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. Tot i així, aquestes dades ja superen l’assistència a activitats al Camp de Tarragona de juny a setembre de l’any passat, en què 13.072 nois i noies acompanyats per 1.830 dirigents i monitors van participar en 293 activitats.

Són dades que ha donat va donar a conèixer aquest divendres la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la visita al camp de treball “Coopera Reus”, una activitat organitzada per la DGJ i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol que té lloc a la capital del Baix Camp del 23 de juliol al 6 d’agost. Un total de 23 joves de 14 a 17 anys col·laboren desinteressadament en la rehabilitació de pisos d’usuaris dels serveis socials de l’Ajuntament de Reus, amb feines que inclouen la neteja dels habitacles, pintar les parets, enguixar, llimar i arreglar portes i finestres. A més de millorar l’habitabilitat dels pisos on viuen aquests ciutadans, l’activitat permet acostar la problemàtica del quart món als participants i permet establir una relació enriquidora entre veïns i joves.

Prèviament, Vilalta i el delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris, van visitar la tasca que duen a terme els 22 participants de 18 a 29 anys provinents de quinze països diferents al camp de treball internacional La Boella, organitzat a La Canonja (Tarragonès) per la DGJ i gestionat per la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya que durant la segona quinzena de juliol realitzaran tasques de restauració ambiental de la riera de La Boella i de sensibilització a la població.

Uns 2.000 joves a quatre albergs

Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!”, organitzat per la DGJ. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats de música, idiomes, esportives, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona. Els albergs del Camp de Tarragona concentraran el 24% del total de participants catalans de “L’estiu és teu!”

/* JS para menú plegable móvil Divi */