.

La Direcció General de Joventut ha incrementat l’oferta de places per a participar en els camps de treball que es duran a terme aquest estiu al Camp de Tarragona.

En total n’hi haurà 252, 24 més que l’any passat. També es realitzarà un camp de treball més, fins arribar a la dotzena. D’aquests, nou seran per a joves catalans d’entre 14 i 17 anys i tres per a joves d’arreu del món, majors d’edat. Les temàtiques principals abracen el medi ambient, la conservació i recuperació del patrimoni i l’art. Les inscripcions s’han obert aquest dilluns i es tancaran el 9 d’abril.

Els camps de treball són activitats de voluntariat protagonitzades per joves que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Combinen la part voluntària amb la realització d’activitats lúdiques i de lleure. Estan organitzats per la Direcció General de Joventut, a través de l’Agència Catalana de Joventut, i els gestionen entitats, associacions juvenils o fundacions sense ànim de lucre. Tenen una durada de 15 dies i es desenvolupen en període de vacances. Tarragona, Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant, Prades, Poboleda, Reus o Torredembarra són algunes de les localitats de la demarcació que els acolliran.

Entre les novetats hi ha ‘Tarragona sota terra’, que preveu fer tasques de neteja de patrimoni romà i del refugi antiaeri de la guerra civil, un projecte de rehabilitació d’una masia de pedra seca al poble abandonat de Castelló –al terme municipal de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant-, i un parell de recuperació de camins, a les Muntanyes de Prades i al Priorat.