.

Si estem llestos, preparats, i amb ganes de començar ja aquesta nova Legislatura.
Un mes de les constitucions del Senat i del Congrés i dos mesos, des de les eleccions, més paralitzats en uns calorosos dies d’estiu.

Si mirem els mitjans informatius tot és el pacte entre #PP i #Ciudadanos però cal revisar la lletra petita de l’acord, on es nota que el Partit Popular que porta d’avantatge negociadora al cada dia més feble C’s d’en Rivera. Ara a última hora les diputacions no seran tancades i seguiran sotmeses als actuals sistemes de representació. On en mots casos algunes majories han fet de les seves a tord i a dret. Menystenint amb molts casos les necessitats reals del territori pel simple fet de beneficiar a alguns constructors amb obres no necessàries o simplement de lluïment.

Josep Rufà

Josep Rufà

Tindrem molt aviat, esperem el pacte firmat entre els partits de la Dreta Espanyola, o part d’ella, ja que encara podrem sumar-hi algun altre partit minoritari al pacte.

Personalment crec que encara mantindran aquesta situació a posteriorment a les eleccions a la Nació Gallega i al País Basc, del pròxim 25 de setembre, en demorant el temps entre un i els altres “a vore” com queda tot lligat. Mentrestant el partit taronja juntament amb el PP, Podemos i amb l’ajuda del PSOE, intentaran que Esquerra Republicana de Catalunya es quedi de nou sense cap representació a les diferents taules de les comissions del Senat i del Congrés, o arraconats a les golfes com ja han fet al Congrés.

Els dotze senadors d’ERC i els 9 Congressistes, treballarem fermament des de les nostres posicions, aportant el millor de cada un de nosaltres amb un esperit dialogant però a fermesa a l’hora de defensar als treballadors de Catalunya, al seu Govern i a les seves institucions. Amb unes veus cada cop més fortes i més clares, amb mocions que beneficiïn als nostres votants i a la resta de catalans i d’altres territoris que no disposen ara per ara la veu independentista a cap de les dues cambres legislatives espanyoles.

La distribució de tasques i del territori ja està llesta, ara només falta que la XII Legislatura s’iniciïn amb normalitat, per traspassar d’immeditat les preocupacions, preguntes, incerteses del territori a l’administració central adormida dins la funcionalitat d’un govern buit de preocupacions fent corre els dies aturant, les licitacions d’obres públiques o no seguint invertint com amb la majoria d’elles a Catalunya.

Amb pocs dies podrem veure una altra comèdia en “postureo” per part d’alguns, mala fe o simplement un drama amenaçant noves eleccions per el 25 de Desembre i fent un xantatge emocional als possibles electors.
Josep Rufà I Gràcia és senador d’ERC al Congrés i Secretari d’Organització de la Regional d’ERC Camp de Tarragona

/* JS para menú plegable móvil Divi */