.

Jutjats de Reus on Poblet declararà

Jutjats de Reus on Poblet declararà

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), declararà aquest dimecres a la tarda als jutjats de Reus després que el Jutjat d’Instrucció número 3 l’hagi imputat per cinc presumptes delictes, els de prevaricació, malversació de cabdals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental, en el marc del cas Innova.

També estan imputats pels mateixos delictes sis regidors més de l’Ajuntament de Vila-seca. La investigació giraria al voltant de la construcció de l’ambulatori al municipi. Segons l’auto, el jutge imputat a Poblet en una nova peça del cas, la número vuit i el cita a declarar el proper dimecres 9 d’abril, a les 4 de la tarda. Cal recordar que la Guàrdia Civil va requerir, a mitjans de febrer, documentació a l’Ajuntament de Vila-seca per la construcció de l’ambulatori del municipi, supervisat per l’arquitecte Jorge Batesteza, imputat també en el cas per la construcció de l’Hospital de Sant Joan de Reus.

Ballesteros i Batet es pronuncien

L’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha trencat una llança en favor de Poblet. En declaracions a Tarragona Ràdio, defensa la seva honestedat tot i mostrar el seu respecte al procés judicial obert. D’altra banda, l’alcalde de Valls i president del patronat de Turisme de la Diputació, el convergent, Albert Batet, destaca a l’emissora l’exemplaritat política i de gestió de Poblet. Diu que la imputació no és casual i la vincula amb la participació del president de la Diputació i alcalde de Vila-seca en l’acte de l’assemblea Nacional Catalana dissabte passat.

Homs coincideix amb CDC que “sorprèn” que la imputació de Poblet arribi en el moment polític actual

En la mateixa línia, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha coincidit amb CDC que “sorprèn” que la imputació del president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, arribi en el moment polític actual. Homs s’ha remès al comunicat que va emetre el seu partit, que mostra la seva sorpresa pel fet que aquesta decisió d’imputar-lo pel cas Innova arribi dos dies després que Poblet hagués intervingut en l’assemblea general de l’ANC i el dia abans del debat al Congrés de la petició per transferir la competència per convocar referèndums. En tot cas, Homs ha defensat la presumpció d’innocència i ha reclamat una actuació de la justícia “com més ràpida millor”.