.

Instal·lacions de Grecat

Instal·lacions de Grecat

L’alcalde de Constantí, Josep Maria Franquès, ha mostrat la seva oposició a una hipotètica arribada de residus d’armes químiques a la planta de Grecat, ubicada al seu terme municipal. Amb tot, el batlle també ha matisat que “no sé ben bé què hi cremaran, que m’ho diguin i llavors ens posicionarem”.

Precisament aquesta falta d’informació és, per Franquès, el que ha fet més mal durant aquests dies: “No sé quantes tones de què volen tractar i no és el mateix gas mostassa que productes ja desactivats. Facin el que facin ha de portar molta seguretat i transparència, i ara no n’hi ha”.

És per això que, tal i com va fer l’Ajuntament en bloc ara fa uns dies, l’alcalde s’ha mostrat unívoc a Tarragona21: “No en vull d’armes químiques, jo no tinc perquè desactivar ni posar en risc una població ni una instal·lació”.

“Manejar el risc químic”

En relació a les moltes crítiques aparegudes a les xarxes socials i les associacions veïnals davant la possibilitat d’incrementar la presència de productes químics al territori, Josep Maria Franquès ha afirmat que “no cal ser gaire intel·ligent per veure l’esforç i l’aportació del territori de Tarragona al bé comú”. A casa nostra, ha detallat, “tenim quatre reactors nuclears, una indústria química molt potent; al sud Castor; torres de Molt Alta Tensió i projectes per crear-ne de noves….”.

Per tot pelgat, Franquès ha lamentat que el territori no tingui el pols “reivindicatiu” d’altres indrets com Girona, que de manera unitària es va posicionar en contra la MAT.

Franquès assegura que a Tarragona “tenim la necessitat de manejar el risc químic, que està pràcticament tot aquí, i no es veu el retorn”. I conclou, sobre la possibilitat que la planta de Grecat tracti finalment els residus, com un “suflé que ha anat a menys”.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */