.

Imatge dels guanyadors del Club d'Atletisme de Torredemabrra. Foto: Cedida

Imatge dels guanyadors del Club d’Atletisme de Torredemabrra. Foto: Cedida

Els atletes veterans del Club Atletisme Tarragona van quatllar de nou una sensacional actuació en el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de Veterans, disputat a Cambrils i organitzats pel CA Cambrils. Josep Maria Mateo arrodonia una gran temporada en proclamar-se campió de Catalunya en la categoria M-50 i batent el récord de Catalunya de l’especialitat per quasi tres cents punts, el què suposa una millora impressionant. També Juan Carlos Herrera i Ignasi Blanco van realitzar una gran actuació, assolint la medalla de plata en les categories de M-40 i M.35, respectivament.

La gran actuació d’en Josep Maria es va començar a construir en la jornada de dissabte, durant la qual va assolir uns resultats que ja feien preveure que cauria el rècord de Catalunya. Uns excel.lents 12.46 segons als 100 metres llisos o uns magnífics 5.58 metres en el salt de llargada suposaven els millors auguris, que es confirmaven en la prova de llançament de pes, en la què Mateo aconseguia un millor llançament de 8.36 metres, que constituien nova marca personal. Després del salt d’alçada, en el què Mateo complia amb escreix en superar el llistó en 1.51 metres, tancava la jornada amb una gran cursa dels 400 metres llisos, amb un gran registre de 1.00.43 que no deixaven lloc al dubte sobre la posició i resultat finals.

En la jornada de diumenge, Josep Maria afrontava amb solidesa els 100 metres tanques, amb un bon registre de 20.03 en una prova que descobria, tant per distància com per alçada de les tanques, així com en ell llançament de disc, on aconseguia un millor llançament de 24.84 metres. La prova de salt amb perxa suposava un gran pas endavant per l’atleta de la Pobla de Mafumet, ja que superava la seva marca personal i la deixava en uns magnífics 2.92 metres, marca que constitueix alhora récord provincial de la categoria. Després de llançar 22.01 metres en el llançament de javelina, en Josep Maria afrontava els 1.500 metres amb les millors perspectives, i complia sobradament acabant la cursa amb un gran registre de 5.35.36 que li asseguraven el títol i el récord de Catalunya de l’especialitat, que deixava en 5.483 punts, superant àmpliament l’anterior récord, en possessió de Josep González Blanco (UA Lleida) amb 5.114 punts. La segona posició fou per al cambrilenc Pere Ferrando, amb 3.821 punts.

Juan Carlos Herrera afrontava la seva primera decathló amb grans expectatives, que va saber superar amb escreix. En la primera jornada va destacar especialment en les curses, assolint uns més que correctes 12.76 segons als 100 metres llisos i uns excel.lents 56.48 segons als 400 metres, així com uns magnífics 5.43 metres al salt de llargada i una destacada marca de 8.67 metres al llançament de pes. La segona jornada començava molt bé per l’atleta de Vila-seca, en completar els sempre difícils 110 metres tanques amb un gran temps de 19.67 segons, i superar el llistó de salt amb perxa en uns magnífics 2.62 metres. Després d’un gran llançament de javelina, on aconseguia portar l’artefacte fins als 27.98 metres, en Juan Carlos arrodonia la seva participació amb una gran cursa als 1.500 metres, en la què aturava el cronòmetre en uns excel.lents 4.34.36, per acabar segon de la categoria M-40 amb 4.956 punts, a tan sols 216 punts del guanyador, l’experimentat Ricardo Bárcena, del UA Lleida.

Un altre debutant en aquesta especialitat, l’Ignasi Blanco, realitzava també una excel.lent combinada, molt per sobre del què calia esperar al final de la seva primera temporada en aquest esport. L’Ignasi va destacar per la seva gran regularitat, ja que va mantenir un nivell similar en totes les proves, sense cap errada, i destacant especialment en les curses de 400 metres, en la què rebaixava la seva marca en sis segons fins aturar el cronòmetre en uns excel.lents 1.02.30, de 1.500 metres, amb un altre gran registre de 5.22.31, o els 110 metres tanques, que finalitzava amb un temps de 22.33 segons, tot i un fort vent en contra. L’atleta de La Selva finalitzà segon i sotscasmpió amb 3.045 punts, superat únicament per Àlex Rodríguez (Cornellà At.) amb 4.542 punts.

/* JS para menú plegable móvil Divi */