.

Josep Maria Andreu ha valorat la temporada grana. Foto: Joan Marc Salvat

Josep Maria Andreu ha valorat la temporada grana. Foto: Joan Marc Salvat

Capcot i seriós. Així ha comparegut el president del Club Gimnàstic de Tarragona, per valorar davant els mitjans de comunicació el final de temporada tacat pel tràgic final a Llagostera, en què l’equip no va assolir el preuat ascens. Andreu ha volgut fer una lectura global, més enllà de l’eliminació amb el Llagostera, tot i que no s’ha amagat d’assenyalar tot allò que “ens fa viure moments difícils”.

D’entrada, Andreu ha posat TV3 en el punt de mira: “Els que estàvem a la grada de Llagostera vam veure tot el partit; no poden dir el mateix els que van seguir el partit per TV3, perquè allà només es va veure una part i els comentaris no s’ajusten a la realitat”. Precisament, per aquesta mateixa lectura, el president del PP tarragoní, Alejandro Fernández, va demanar explicacions a la televisió pública catalana.

El president grana, però, ha anat més enllà i ha afirmat que “tenim motius per ser durs amb TV3, que és de tots i no ho sembla”. Per aquest motiu, i en resposta a la pregunta d’un periodista, Andreu ha afirmat que el club estudiarà quina relació tindrà amb TV3 de cara a la temporada vinent i si se’ls facilita (o no) l’entrada al Nou Estadi. Això sí, Andreu ha matisat que “els professionals de TV3 a Tarragona no en tenen cap culpa” i ha dirigit les seves crítiques a Barcelona. I és que Andreu encara té molt fresques les acusacions fetes “sense proves” d’arreglar els partits “i que ens van tenir durnt dos dies amb l’escut del Nàstic com a culpables”.

La relació amb TV3 és tensa i és que, a més d’Andreu o Alejandro Fernández, el club ja hauria rebut queixes dels aficionats grana pel tractament que la televisió pública fa de la informació del Nàstic.

Felicitats al Llagostera

Tal i com va fer en acabar el partit del Llagostera, Andreu ha reiterat la seva felicitació al Llagostera per l’ascens a la categoria de plata. Sobre els aspectes més foscos del partit, com l’agressió del director esportiu llagosterenc, Oriol Alsina, al delegat del camp del Nàstic, Josep Maria Grau, el club estudia si denunciarà Alsina, també marit de la presidenta del Llagostera.

En relació als incidents entre aficionats d’una i altra banda, i els Mossos d’Esquadra, Andreu ha afegit que “si els Mossos haguessin intervingut abans no s’hagués produït cap incident”. El president grana ha lamentat els quatre brètols que hi poguessin haver d’una i altra banda, però ha defensat que de la grada on eren els seguidors grana, ell mateix i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, “no va començar cap incident”.

Temporada 2014/2015

Malgrat reconèixer que tot plegat és molt recent, Andreu ha avançat que “en dues setmanes hem de tenir la plantilla per la temporada vinent”. Un curs en què l’objectiu de pujar a Segona Divisió es mantindrà intacte i en què, tal i com ha defensat Andreu, “hem de quedar primers perquè no ens passi com aquesta temporada, en què un gol ens ha separat de l’ascens”.

Una plantilla en què, en bona mesura, s’ha de confegir amb els pals de paller que han fet possible la bona campanya del Nàstic en fase regular.

En l’aspecte esportiu, Andreu ha felicitat els jugadors perquè “des del febrer que no perdem un partit” i per això, ha explicat, “estic orgullós de la plantilla i l’afició”. Precisament, el suport de l’afició explica el bon final de temporada desenvolupat pel Nàstic. “De cara a l’any que ve hem de ser un dels equips amb més massa social”, ha detallat. I, ja en les darreres setmanes, el club ha crescut en 700 nous socis.

En l’àmbit econòmic, Andreu ha exposat que enguany s’ha aconseguit reduir el deute del club fins als 6,3 milions d’euros. El club, a més, té previst tancar l’any amb “dèficit zero”, en paraules del president.

Joan Marc Salvat