.

germanwings.jpg.pagespeed.ce.Jy-vUzfVIl

Viu de miracle. Això és el que deu estar pensant Josep Flaqué, un empresari nascut a Igualada (Anoia) però que resideix a Reus des de fa anys, dedicat a la comercialització tèxtil. Aquest reusenc d’adopció havia d’agafar el fatídic vol 4U 9525 entre Barcelona i Dusseldorf, però finalment no ho va fer perquè es van creuar tot un seguit de circumstàncies, entre les quals, que algú li trenqués el vidre del cotxe el diumenge i tingués el vehicle al taller, segons ha explicat el mateix Flaqué a l’Agència EFE.

Segons diu l’empresari, dilluns va estar treballant fins a les 2 de la matinada i com que no tenia vehicle propi, “tot es complicava per al viatge entre Reus i l’aeroport”. “Encara avui no sé per què no vaig agafar el vol. De miracle, no el vaig agafar. Però com que vaig acabar molt tard de treballar el dia anterior, no tenia cotxe; fins a la tarda no havia d’estar a Dusseldorf i vaig acabar canviant l’hora del bitllet”, indica a EFE.

Irònicament, aquest empresari reusenc li ha de donar les gràcies a qui li va trencar el mirall del seu vehicle, tot i l’enuig que pogués tenir el diumenge. Flaqué recorda que va tenir coneixement de l’accident gràcies a la persona de l’agència de viatges amb qui tracta, que li va enviar un whatsapp amb la notícia del sinistre i indicant-li que sinó hagués canviat l’hora, estaria entre les víctimes.

De totes formes, l’empresari reusenc es va desplaçar fins a l’Aeroport del Prat, amb l’objectiu de volar per la tarda fins a la ciutat alemanya. Segons indica EFE, els seus familiars li demanaven que no fes el viatge, tot i que que “les possibilitats que tornés a passar alguna cosa similar eren impossibles”, assegura. No obstant, i veient que el vol de la tarda es retardava, va decidir, cap a dos quarts de 9 de la nit, tornar a casa seva, a Reus.

Expert alpinista i corredor d’ultratriatlons, Flaqué explica que a la vida “tots estem exposats i, malgrat que no estiguem preparats, un dia o altre morirem”. Per tant, aquest succés aeri no modificarà els seus plans de futurs o viatges que pugui fer per motius professionals o d’oci.

Reus Digital. Diaris Digitals de Catalunya