.

Borrell, durant un míting

L’experiència és un grau. I en política, uns quants més. L’ex gairebé tot al PSOE, Josep Borrell, n’és un exemple de llibre. Recuperat per a la política activa en bona part gràcies al seu suport a un Pedro Sánchez que, com ell, va desafiar al sanedrí aristocràtic del partit,  ha acabat esdevenint un dels caps de cartell del PSC de cara a les eleccions del 21-D. En versió original, perquè ha establert la seva pròpia agenda aliena a la campanya de Miquel Iceta. Amb parada a la província.

Segons ha pogut saber Tarragona21.cat, Borrell estarà dissabte 16 de desembre al Teatre Auditori de Salou. Ho farà sense intervenció de candidats territorials, en una cita que promet perquè si l’ex ministre d’Obres Públiques a l’últim govern de Felipe González i candidat a la presidència del Govern gràcies a unes primàries -abans de ser defenestrat per José Almunia i els clàssics orgànics de tota la vida- té una virtud, és la de no decebre mai.

Borrell s’ha erigit com un dels oponents dialèctics més rotund contra l’independentisme i ha capitalitzat la resposta als arguments econòmics defensats per l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras. Això l’ha convertit en un dels valors socialistes més buscats en la campanya del 21-D