.

Els carrers de la Part Baixa, Ponent, el centre i la façana marítima de la ciutat s’han omplert aquest diumenge al matí amb la celebració de 26a edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10K. Un total de 1.822 atletes han acabat les dues curses celebrades – la Mitja Marató i els 10 quilòmetres- de les 2.200 persones inscrites.

L’atleta José Manuel Vieito ha guanyat la prova amb un temps de 01:08:05 i Laura Claveria ha aconseguit la primera posició en categoria femenina després de completar els 21.097 kilòmetres en 01:22:41. Pel que fa a la prova curta dels 10 quilòmetres, els guanyadors han estat Abdssamab Oukhelfen en categoria masculina i Marta Camps Gali en categoria femenina. Les classificacions completes de totes les categories ja es poden consultar al següent enllaç.

L’avinguda Vidal i Barraquer ha estat novament un dels epicentres de la prova, ja que s’hi ha concentrat la línia de sortida i d’arribada, i també es trobava instal·lat l’escenari on s’han fet les cerimònies de lliurament de premis.

La consellera i presidenta del Patronat Municipal d’Esports, Elisa Vedrina, ha valorat positivament el desenvolupament de la Mitja Marató tarragonina d’enguany i ha felicitat a tots els participants; al mateix temps, ha agraït la col·laboració dels voluntaris, espònsors i organització que l’han fet possible.

La cursa ha estrenat enguany el nom de Memorial Marbel Negueruela, en record de qui va ser consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, traspassada a principis d’any. Abans de la sortida de la cursa se li ha fet un breu homenatge i, a la cerimònia de lliurament de premis, s’ha lliurat un record als familiars. D’altra banda, la Mitja Marató ha estrenat enguany un nou recorregut amb motiu de les obres de construcció de la passarel·la del passeig marítim.

Paral·lelament avui també s’ha celebrat la 17a edició del certamen fotogràfic de la Mitjà Marató, obert a fotògrafs professionals o amateurs que prenguin imatges de qualsevol aspecte de la cursa. La millor col·lecció de tres fotografies s’endurà 700 €, mentre que les cinc millors instantànies individuals seran guardonades amb 200 €. Les imatges es poden presentar a la piscina de la Part Baixa i Serrallo abans del 13 de desembre. El 19 de desembre al vespre tindrà lloc l’acte de lliurament de premis a la seu de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona.

Més informació i classificacions: http://www.mitjatarragona.cathttp://www.mitjatarragona.ca<http://www.mitjatarragona.cat>