.

-El portaveu José Luis Martín ha desgranat les millores que ha percebut el ciutadà de Tarragona: “són accions heretades del govern del Partit Popular”

El portaveu José Luis Martín ha desgranat les millores que ha percebut el ciutadà de Tarragona: “són accions heretades del govern del Partit Popular”

Aquest matí en roda de premsa els consellers del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona han fet balanç dels primers cinc mesos del govern Ricomà. El portaveu José Luis Martín, ha manifestat que, “en més de 150 dies, els veïns de Tarragona no hem percebut millores ni en la cura de l’espai públic ni en la neteja de la ciutat que es derivin de l’acció de govern d’ERC i En Comú Podem”. I ha afegit: “L’incivisme i els greus episodis de violència ens han deixat una factura de més de 500.000€ i una imatge nefasta de la ciutat, davant la impassibilitat d’un alcalde que només s’ha ocupat de condemnar la tasca policial. Tampoc han fet res per frenar la desertització comercial del centre ni incentivar el turisme. Ni tan sols hem vist res de la seva proposta estrella –la participació ciutadana-, ja que la opacitat d’aquest govern és màxima. Ningú sap en què estan ocupant el temps: l’absència d’activitat a l’agenda de l’alcalde i del seu equip és eloqüent”.

Un equip de govern feble i una política d’aparador

El conseller Martín atribueix el que qualifica com un “temps de paràlisi, de falta de rigor, agitació social i política d’aparador” a “un equip de govern feble i ocupat en posar a Tarragona al mapa dels governs municipals de llaç groc”.

A continuació ha exposat: “El Partit Popular de Tarragona es veu en la obligació d’explicar a la ciutadania què han aportat a la ciutat ERC i ECP en les diferents àrees: a Urbanisme, han donat llum verda al PP10 i al centre comercial Ten Brinke  -projecte que havien promès paralitzar- i han intentat infructuosament paralitzar el projecte de la Budellera; a Recursos humans i càrrecs de direcció, han intentat col·locar a un funcionari com a Cap de Cultura eliminant el requisit del títol universitari, i han destituït tres gerents; en Ordenances i taxes, han pujat la taxa de la brossa i el preu de l’aigua a Tarragona; en Patrimoni, han tancat l’amfiteatre en unes circumstàncies certament negligents; en matèria d’ Igualtat, han suprimit la ‘M de la campanya “Respecta’m”; a Esports, han canviat el nom de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona; a Cultura i Festes, han traslladat el pregó de les festes al balcó de l’Ajuntament. I, per últim, han creat una nova conselleria: la Conselleria de Nova Ciutadania, que ha consistit en la celebració d’una festa a la Casa Canals. Això es tot. Aquest era el canviar per prosperar, que prometien en campanya.”

Després d’aquest balanç, el conseller Martín ha lamentat que la capacitat d’acció del govern Ricomà s’ha percebut “només en el reiterat intent de posar Tarragona al servei del procés amb una política sectària que ha consistit en:  treure el retrat del rei Felip VI que presidia el Saló de Plens; penjar, despenjar, i tornar a penjar la pancarta ‘Llibertat presos polítics’; suspendre oficialment tota l’activitat durant una setmana per la sentència del procés; emetre declaracions institucionals per posicionar Tarragona com a municipi independentista al servei del govern de la Generalitat; instar al Subdelegat del Govern a investigar les actuacions realitzades a Tarragona per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, i augmentar l’estructura municipal amb una ‘Oficina municipal de drets civils’ destinada a protegir als violents”.

Les úniques millores reals:  les accions  heretades del Partit Popular

En paraules del conseller Martín: “Hi ha hagut alguna millora real a la ciutat en els cinc mesos del govern Ricomà? Sí, les accions que va deixar enllestides el Partit Popular. I són aquestes: a Via pública, millora dels parterres; ampliació del contracte de jardineria i instal·lació de videovigilància per l’Anella Mediterrània; substitució dels bol·lards de la Rambla Nova; reforma de la Plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau; enllumenat públic del barri de Bonavista i de diverses zones del centre de la ciutat, projecte de transformació de la Rambla del Pilar. En matèria de Mobilitat, l’adquisició dels primers vehicles elèctrics i la instal·lació de 50 semàfors repetidors a diversos punts de la ciutat; a Turisme, èxit de la darrera edició d’Amfiteatrvm i subvenció del Pla de Foment Territorial del Turisme pel projecte del centre d’acollida turística; a Esports, climatització de la piscina Sylvia Fontana; Pla Acció Municipal de 400.000€ en material esportiu pels equipaments de la ciutat; 500.000€ en inversions per instal·lacions esportives, 12 competicions esportives al 2019 amb un impacte econòmic de 2.5M€ i 7 campionats autonòmics i nacionals per a 2020, 2021 i 2022.”