.

Foto de la jornada de donació de sang

Foto de la jornada de donació de sang

El Departament de Benestar Social i Família juntament amb el Banc de Sang i Teixits de Tarragona ha organitzat aquest dijous una jornada de donació de sang a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Tarragona (Av. Andorra, 9).  Aquest és el segon cop que s’organitza aquesta jornada i en aquesta edició hi han participat una quarantena de persones, sobretot treballadors dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família i de Justícia.

El Departament de Benestar Social i Família i el  Banc de Sang i Teixits van signar l’any passat un conveni de col·laboració entre les dues institucions per a incrementar la participació i la implicació en la donació de sang per part del conjunt de la ciutadania, fent especial atenció a les persones voluntàries i als membres d’entitats. Amb aquesta suma d’esforços es vol garantir la suficiència, seguretat i qualitat per a cobrir totes les necessitats assistencials de la població catalana i ampliar el ventall de donants, tot potenciant un model de gestió centrat en les persones.

En el marc d’aquesta col·laboració, Benestar Social i Família es compromet a promoure les donacions entre les persones voluntàries i membres d’entitats i també a dur a terme actuacions per a convertir-les en agents actius de sensibilització a favor de les campanyes del Banc de Sang i Teixits. En aquest sentit, el Departament es posarà en contacte amb les entitats que formen part del Cens de voluntariat de Catalunya per encoratjar-les a col·laborar en pro d’uns valors compartits, com la solidaritat, la implicació i el compromís.

D’altra banda, el Departament oferirà també els equipaments cívics de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària com a possibles punts de donació de sang i com a espais per a celebrar-hi xerrades periòdiques o facilitar informació quan hi hagi una campanya de donació a la zona.