.

Jordi Sendra és senador. Foto: Senado.es

L’històric militant Jordi Miquel Sendrà serà a partir d’avui el nou president del comité executiu local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona. L’òrgan té previst reunir-se a partir de les 19 hores amb un únic punt a l’ordre del dia: la delegació de funcions de l’actual president, Joan Basora, en la persona de Jordi Sendra, que serà president en funcions fins que es convoquin eleccions per renovar el càrrec. El comité local no viurà més canvis.

L’adéu de Basora és un pas enrera quant al comité local, però no abandona els primers llocs de la política de la formació, ja que mantindrà el seus seients als comités local, comarcal i de federació i la seva voluntat és la de seguir en actiu en política. Així ho expressarà avui en la seva intervenció davant del comité.

Com ja va avançar Tarragona21, Basora deixa la presidència després d’un llarg procés de distanciament amb la portaveu municipal de CiU, Victòria Forns, que s’ha viscut en diferents episodis d’enfrontament al llarg d’aquest mandat. Basora, que no ha volgut fer declaracions, no ha volgut que el seu adéu fos tècnicament una dimissió. El símil seria el recanvi que a nivell de direcció nacional es va produir quan en 2012, Oriol Pujol va deixar pas a Josep Rull com a secretari d’organització del partit.

Altrament, una dimissió hagués pogut implicar la dimissió de tots els membres del comité local i agreujar així la crisi política. Basora ha volgut provocar un recanvi contingut i no estrident.

J. Garcia