.

.

TOTS 21


Jordi Sendra, en una imatge de l'arxiu, a l'Ajuntament de Tarragona

Jordi Miquel Sendra va ser la tarda de dilluns passat ratificat per aclamació com a nou president del comitè executiu local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona, sense que s’aixequessin veus en contra. Sendra afaga el relleu de Joan Basora, que tècnicament no ha dimitit, sinó que li ha passat el relleu, per la qual cosa no caldrà que es convoquin eleccions per renovar la presidència, sinó que Sendra podrà exhaurir un mandat que Basora va iniciar en maig de 2012, segons ha subratllat a Tarragona21.cat.

“L’any 2014 serà fascinant per al país i per a qualsevol militant de Convergència. Viurem les eleccions europees i la consulta sobiranista”, ha declarat a aquest digital. “Els temes de 2015, com les eleccions municipals, qui formarà la llista de CiU o qui l’encapçalarà, no són a l’agenda. A l’agenda només hi ha l’any 2014”, ha dit.

De fet, la direcció nacional del partit no ha abordat el cas de la llista de Tarragona tot i que falta un any i mig per a les municipals justament per la grandària del repte sobiranista i pels incontables fronts oberts que el Govern de CiU té al davant. El rumor que corre amb més força des de fa un cert temps és que Victòria Forns repetirà com a cap de llista.

“Aquest és l’any de la nostra vida”, ha dit Sendra, que a la vegada és responsable de la campanya per al ‘sí’ a la consulta a la federació de Tarragona. “L’any 2015 discorrerà en funció del que passi en 2014”, ha continuat el president local de CDC.

Aixecar el partit i tornar a mobilitzar la militància és el gran repte de Sendra, un repte que ja va intentar Basora, i en aquest cas, en conèixer-se la pregunta de la consulta i la data, la mobilització es dirigirà en aquest camí. Sendra, considerat un home de consens, és justament membre del sector sobiranista del partit.

El nou president es planteja recuperar la col·laboració del partit amb el Grup Municipal de CiU, profundament deteriorada en aquest mandat municipal. També té previst parlar amb Unió Democràtica.

J. Garcia