.

Jordi Salvador en la seva compareixença pública de comiat com a Secretari General de l'UGT. Foto:Tarragona21

Jordi Salvador en la seva compareixença pública de comiat com a Secretari General de la UGT. Foto:Tarragona21

Amb l’esperit dels sindicalistes d’arrel, aquells que com ha explicat ell mateix, feien el salt a la primera línia política de les illes britàniques de la mà dels partits laboristes.

Jordi Salvador ha anunciat la seva marxa al capdavant de la secretaria general d’UGT de Tarragona per encapçalar la llista d’ERC a Tarragona a les eleccions del pròxim 20 de desembre a l’Estat.

Salvador marxa despés de set anys al capdavant del sindicat. Set dels anys més durs a la societat tarragonina i on segons Salvador “el capitalisme salvatge ha actuat de la manera més cruel”.  Amb l’espineta de la impotència en algunes lluites perdudes, Jordi Salvador assegura que el comiat “no és gens traumàtic” i que ara mateix UGT a Tarragona està en un “moment dolç”.

La seva hegemonia els darrers anys ha estat total en ser escollit de forma consecutiva en els últims tres congresos generals d’UGT amb majories superiors sempre al 80%.

Per Salvador la presència del sindicat aquests darrers anys al territori ha estat decisiva “Hem guanyat en credibilitat per part de la societat civil. Ens han vist en totes les lluites del territori”.

Amb la marxa de Jordi Salvador serà l’executiva la que agafi les regnes fins a l’elecció del nou Secretari General que es farà en un congrés extraordinari que es convocarà en els pròxims quinze dies.

Seran els afiliats segons ha insistit el mateix Salvador els que triïn qui ha de ser el seu substitut.

El futur de Salvador a ERC, l’ha deixat per més endavant tot i que ha afirmat que “em feia molta il·lusió. Em fa il·lusió anar com a d’independent i poder portar la veu del sindicalisme en un projecte com aquest i en un moment històric com el que ha de viure el país. Puc defensar els valors i les lluites que he defensat sempre. Seré fidel a la classe treballadora i a la fraternitat entre els pobles”.

Salvador entra a la vida política com a cap al congrés per ERC a Tarragona amb la “mateixa il·lusió que va entrar a la Secretaria General d’UGT” ha reconegut el nou cap de llista dels republicans.