.

Jordi Molinera i Alba Muntadas (EINA) són els nous coalcaldes d’Altafulla. Foto: Cedida.

Jordi Molinera i Alba Muntadas són els coalcaldes d’Altafulla, després dels vots a favor de l’EINA, el PSC i ARA governaran amb majoria absoluta durant la legislatura 2019-2023. El partit EINA, la marca local d’Esquerra Republicana liderarà el municipidesprés d’haver guanyat les eleccions del passat 26 de maig. Els partits exclosos i que formaran part de l’oposició són Junts per Altafulla i Alternativa Altafulla, que fins ara assumia la passada legislatura.

L’EINA i els regidors del PSC i ARA han acordat “un govern republicà i de canvi”.  Per tant s‘obre, un nou cicle polític a Altafulla liderat per la marca local d’Esquerra Republicana. Pel que fa a l’antic batlle, Fèlix Alonso, ha sigut el gran absent durant la jornada de constitució, tal com havia explicant anteriorment, l’ex alcalde no ha pres possessió de la seva acta de regidor i ha donat un pas al costat de la política local. La seva número 2 de moment, Montse Castellarnau, assumeix actualment el rol de portaveu d’Alternativa Altafulla ha volgut agrair la feina de l’antic batlle i ha destacat que “ha deixat el llistó ben alt”, la seva formació perd l’alcaldia.

Durant les eleccions del 26 de maig, EINA va ser la primera força amb 4 regidors, seguit d’Alternativa en segona posició amb 4, Junts per Altafulla amb 2 regidors, PSC amb 1, a l’igual que ARA que també n’ha tret un regidor.

Les tres formacions (EINA-PSC-ARA) han pactat la redacció d’un Pla d’Acció Municipal que ha de prioritzar les polítiques socials i la participació ciutadana. Queda en incògnit com es formularà el govern de coalcaldia que té com objectiu repartir les competències d’alcalde de manera igual entre els dos regidors de l’EINA, Jordi Molinera i Alba Muntadas.

La localitat del Baix Gaià tindrà quatre noves regidories: Habitatge, Treball, Emprenedoria i Protecció Animal. Altafulla dona pas a un nou cicle polític amb l’entrada al govern de l’EINA, el PSC i ARA, després de vuit anys de mandat de Fèlix Alonso que deixa l’alcaldia i abandona la seva acta com a regidor.

Els 13 regidors i regidores de la nova Corporació són:

EINA-ERC

1. Jordi Molinera Poblet
2. Alba Muntadas Olivé
3. Daniel Franqués Marsal
4. Gemma Maymó Masip
5. Àlex Cañas Torres

Alternativa Altafulla

1. Montse Castellarnau Vicente
2. Marisa Méndez de Vigo Campos
3. Jaume Sánchez Hernández
4. Francesc Farré Camps

Junts per Altafulla

1. Héctor López Bofill
2. Xavier Rofas Gasulla

Candidatura de Progrés – PSC

1. María Inmaculada Morales Navarro

Ara Altafulla
1. Natalia Sanz Pijua

Andrea Palma

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */