TOTS 21

Jordi Llopart, durant un ple municipal. Foto: Tarragona21

Jordi Llopart, durant un ple municipal. Foto: Tarragona21

Jordi Llopart, actual alcalde de Creixell, repetirà com a alcaldable de CiU i com a tal serà presentat divendres vinent, 6 de febrer, en un acte que se celebrarà a Cal Cabaler (19:30 hores), l’espai cultural de la vila. Llopart, que va ser alcalde per primer cop en 2003 i en 2011 va tornar a repetir, ha afirmat a Tarragona21 que busca una llista «amb gent jove» i que aquesta la donarà a conèixer més endavant.

El passat mes de novembre, l’assemblea local de militants va donar el vist-i-plau a la proposta de Llopart de tornar-se a presentar.

Després de viure un mandat castigat pel forat de més de 10 milions d’euros que va deiar l’anterior consistori i amb Ajuntament hipotecat i intervingut per un pla de sanejament molt dur, Llopart es planteja un proper mandat on «poder abordar els problemes que especialment en matèria de serveis té el poble». Així, al renovació de l’enllumenat públic actualment en curs n’és un d’ells.

L’operació quirúrgica viscuda el darrer mandat per tractar d’eixugar uns números vermells descomunals i que van provocar l’acomiadament de personal municipal, i l’arribada ara d’un conjunt de subvencions permeten a Llopart albirar un proper mandat més relaxat, «per tal de poder atendre més bé la gent». Llopart ha destacat, no obstant això, que en el mandat que ara venç el seu equip ha posat en marxa el Mercat Municipal, la bibioteca i ha prestat àmplia col·laboració amb les entitats «amb la celebració continuada d’activitats culturals».

Per al proper mandat quedarà pendent la revisió del Pla General i es preveu desenvolupar més activitats econòmiques.

Exbanquer de 58 anys d’edat, Llopart va ser alcalde per primer cop en el breu període de 2003-04. En 2011 ha tornat a repetir.

J.G.