.

.

TOTS 21


El cap de llista d’En Comú Podem a la demarcació ha estat acompanyat per la diputada al Congreso, Aina Vidal, i la sindicalista Teresa Fortuny, que tanca la llista a la demarcació pel 14-F. Foto: Cedida

Jordi Jordan ha presentat aquesta tarda a Tarragona, davant la residència les Alzines, que va haver ser intervinguda per la Generalitat, les mesures per millorar lassistència a la gent gran. El cap de llista dEn Comú Podem a la demarcació ha estat acompanyat per la diputada al Congreso, Aina Vidal, i la sindicalista Teresa Fortuny, que tanca la llista a la demarcació pel 14F.

Pel candidat dels Comuns, el primer objectiu ha de ser lautonomia personal, què les persones grans continuïn a la llar tan com sigui possible. (amb assistent personal, mitjans de suport…). En aquest sentit ha explicat que crearem una nova prestació de servei d’atenció domiciliària per les persones dependents que doni servei les 24h els 7 dies de la setmana, seguint lexemple de les superilles de cures de Barcelona, que són equips de deu-quinze professionals que atenen entre quaranta i setanta persones que viuen en un mateix territori”.

L’altra gran mesura que proposa En Comú Podem, segons ha explicat Jordan, és la de garantir laccés de tothom que ho necessiti a una plaça pública, impulsant una xarxa pública de nous models de residències, com les unitats de convivència i unitats amb serveis per garantir al màxim lautonomia persona. En definitiva, petites residències en forma de llars compartides amb les serveis assistencials necessaris”. Per últim, la formació ha afegit que el tercer punt prioritari és mantenir en mans de lAtenció Primària pública latenció sanitària a les residències i no externalitzat, en mans de mútues privades”.

Per la seva part, Aina Vidal ha manifesta que el Canvi que Catalunya mereix és que totes les persones grans i dependents siguin ateses i desenvolupar la seva vida amb la màxima autonomia. Només un govern desquerres en el què En Comú Podem sigui determinant pot donar una sortida socialment justa a la crisi provocada per la pandèmia”.

L’impacte de la Covid entre la gent gran

Les persones que pitjor ho estan passant en aquesta pandèmia és la gent gran, segons han explicat candidats d’En Comú Podem a Tarragona: Bona part de les morts sha produït en residències. La gent gran ha patit l’aïllament i la solitud amb els efectes psicològics que això comporta. Sha posat en evidència el fracàs de lactual model de residències, grans residències, que acaben sent aparcaments de gent gran, i que sovint estan en mans dempreses que tenen altres activitats principals, com les grans constructores. I sha posat en evidència el fracàs dERC en la gestió de les residència. En el nou govern desquerres que volem ERC no ha de gestionar les polítiques socials, han afegit.

Redacció