.

.

TOTS 21


El tortosí Jordi Jordan, cap de llista d’En Comú Podem a la demarcació.

El cap de llista dEn Comú Podem a la demarcació ha aprofitat per visitar aquest dijous la ciutat de Valls i lAlt Camp, on ha mantingut diversos contactes amb la comunitat educativa i també el sector agroalimentari amb una visita a la IGP Calçot de Valls. Acompanyat del número 3 de la llista, el regidor a Vila-seca i també professor de secundària Mario Téllez, ha dit que cal més inversió a l’educació pública com a garantia de lascensor social. En concret ha afirmat que cal augmentar els recursos en leducació per tal de reduir ràtios, personalitzar leducació i garantir la inclusivitat. Al mateix, temps, proposa desplegar el Pacte contra la Segregació amb els recursos necessaris i una estratègia contra labandonament escolar”.

Després dels problemes que moltes famílies han tingut durant la pandèmia per no disposar dordinadors o de connexions a internet per la ineficàcia del departament presidit per Josep Bargalló, ha dit que més que mai fa falta un pla de digitalització per acabar amb la bretxa digital i la necessitat d’avançar cap a una xarxa única pública, universal i plenament gratuïta, incorporant progressivament els centres concertats a la xarxa pública.

Respecte de les llars dinfants, el cap de llista dEn Comú Podem ha dit que la formació treballarà per universalitzar letapa 0-3 a través de la tarifació social. Universalitzar letapa 0-3 a través de la tarifació social i cap a la gratuïtat. De fet ja ho hem començat a fer, fent que la Generalitat hagi augmentat el seu pressupost de 0 fins a 70 milions deuros en leducació 0-3).


Agraïment a la comunitat educativa

Jordan, professor de secundària a Tortosa, ha volgut agrair a la comunitat educativa lesforç que ha fet durant la pandèmia. Volem reconèixer lesforç de tot el personal educatiu durant la pandèmia”, ha dit, davant del Departament dEducació “que ha actuat de manera improvisada, sense planificació, creant inseguretat a la dinàmica educativa i les famílies sovint desplaçant la responsabilitat als ens locals com en el procés de les beques menjador durant el confinament, la distribució de les eines informàtiques, la preparació de protocols de prevenció de la Covid-19 a les escoles”.

Jordan ha finalitzat la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació assegurant que L’educació és un dels principals factor de la igualtat doportunitats. A Catalunya el sistema educatiu no redueix les desigualtat, les reprodueix. La pandèmia ha incrementat encara més aquesta dinàmica”.

Redacció