.

Convenzione per la concessione d’uso e di gestione dello stadio G. Maezza e dei relativi servizi, és el document signat per Il Comune de Milano, l’AC Milan i l’Internazionale (Inter) per regular la convivència, l’ús i l’explotació del San Siro pels dos grans equips de futbol de la ciutat de Milà.

El San Siro o l’Estadi Giuseppe Maezza és l’estadi de propietat municipal on juguen com equips de casa els dos grans equip de la ciutat llombarda. La història dels dos equips no ha estat exempta de rivalitat. No hem d’oblidar que l’Internazionale (Inter) és producte d’una escissió de l’antic Milan Cricket i Football Club (nom original d’AC Milan), però, malgrat tot, això no ha suposat que els usos, la convivència i la utilització conjunta, de forma equilibrada, de les mateixes instal·lacions no hagi estat possible, sinó tot el contrari.

ERC-MES-MDC, fa més d’un any que està reclamant a l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, que faci la regulació per els usos i explotació dels 8 camps de futbol municipals, on hi juga un o més d’un club no professionals. La resposta sempre ha estat donar llargues del tema, la resposta de sempre quan no hi ha la voluntat de fer res: ho estem treballant.

Jordi Fortuny i Guinart és Conseller d’ERC-MES-MDC de l’Ajuntament de Tarragona.

Jordi Fortuny i Guinart és
Conseller d’ERC-MES-MDC de l’Ajuntament de Tarragona.

A Tarragona tenim un paral·lelisme entre els clubs milanesos i els de Bonavista, amb la diferència que a Tarragona no hi ha la “Convenzione”. El Racing de Bonavista és una escissió del Cultural produïda el 2012. El camp de futbol de Bonavista, de propietat municipal, és avui utilitzat pel Cultural i el Racing. Però, qui en té la gestió? Qui controla i determina horaris d’ús? Qui en fa l’explotació? Qui lloga el camp a tercers? Qui controla la publicitat? Quin és el paper de l’Ajuntament? Doncs per molt inversemblant que sembli no estan determinades les funcions dels equips, ni el rendiment de comptes, ni l’acció de control que hauria de fer el consistori.

En el ple de l’ajuntament, l’alcalde va arribar a dir que regular aquest tema era molt complicat, que no era gens fàcil. Sembla ser més fàcil deixar fer i inhibir-se de regular aquestes activitats. Arribats aquí, el que no està clar, és si veritablement el govern de Tarragona vol fer la “Convenzione” que reguli els usos i explotació dels camps de futbol de la ciutat d’una forma clara. Estem a pocs dies de començar una nova temporada de competicions esportives i la feina està per fer.


Jordi Fortuny i Guinart.
Conseller d’ERC-MES-MDC de l’Ajuntament de Tarragona