.

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat avui que “un dels grans reptes que tenim per endavant aquests propers quatre anys és eradicar la pobresa infantil del nostre país. La pobresa que afecta als nens i nenes és particularment injusta perquè perjudica als més petits i, per tant, als més vulnerables. Per a nosaltres aquesta serà sempre una prioritat i un autèntic objectiu de país, més enllà dels gestos simbòlics o de les gestualitzacions estèrils que sembla que tant preocupen a altres opcions polítiques.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha valorat “molt positivament” l’aprovació per part del Govern aquest passat divendres de l’estratègia nacional de lluita contra la pobresa i l’exclusió social pels propers quatre anys. Aquest pla s’ha elaborat en col·laboració amb l’Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil, el consell estatal d’ONG i els interlocutors socials.

“Els nens i nenes d’aquest país es mereixen viure i créixer amb dignitat material i que les institucions facin tot allò que estigui el seu abast per fer-ho possible. No pot haver-hi excuses a aquesta convicció moral que per als socialistes és un compromís indeclinable”, ha argumentat el diputat tarragoní.

Aquest pla nacional contra la pobresa infantil inclou l’objectiu de posar en servei un ingrés mínim vital, augmentar a 588 euros l’ajuda per fill a càrrec per a famílies vulnerables, enfortir els serveis públics i abaratir els costos per accedir a un habitatge.

Joan Ruiz ha recordat que la taxa de risc de pobresa infantil arriba al 28,5% dels infants, el que suposa que, només a Catalunya, uns 285.000 nens i nenes menors de 16 anys viuen en una situació de vulnerabilitat. “Dels quals uns 30.000 són de les comarques tarragonines. No podem permetre que continuïn en situació de pobresa. És un tema de qualitat democràtica ja que per poder viure en democràcia és essencial que tota la ciutadania tingui les mateixes oportunitats i els mateixos drets i això no serà així mentre hi hagi nens i nenes vivint en situació de pobresa material.”

Finalment, Joan Ruiz ha recordat també que una de les primeres decisions del president Pedro Sánchez quan va accedir a la presidència va ser crear un Alt Comissionat contra la pobresa infantil.