.

.

TOTS 21


Foto d'arxiu de Joan Ruiz

Foto d’arxiu de Joan Ruiz

El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha qualificat com “una excel·lent notícia pels pensionistes de les nostres comarques” l’anunci fet ahir pel president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que va afirmar que aquest mateix mes de desembre s’actualitzaran les pensions del 2020 d’acord amb l’IPC real.

“Així, Pedro Sánchez es va comprometre, al marge de si encara està de president del Govern en funcions o bé ja ha aconseguit desbloquejar la seva investidura, a apujar les pensions el desembre d’acord amb l’IPC real el que suposa, com deia, una excel·lent notícia pels quasi 170.000 pensionistes que hi ha a la demarcació de Tarragona”, ha subratllat Joan Ruiz.

En matèria de pensions els socialistes es presenten a les eleccions amb un missatge clar i inequívoc, com ha emfatitzat Joan Ruiz: “volem un sistema públic de pensions protegides cada any i per sempre. Nosaltres, el Partit Socialista i el president Pedro Sánchez, som la garantia absoluta de què el PP-Ciudadanos-Vox no tornarà a passar les tisores pel nostre sistema públic de pensions. El nostre compromís en aquest sentit és total”, ha reblat.

El diputat del PSC ha recordat que “els socialistes no ens presentem ni amb les mans buides, ni fent promeses que després s’endú el vent. Al contrari, els nostres fets ens avalen, durant aquest primer any de Govern de progrés amb Pedro Sánchez de president les pensions mínimes s’han apujat un 3% i la resta un 1’6%, trencant així amb la dinàmica retalladora de l’antic Govern del PP i dels seus socis parlamentaris de Ciudadanos.”

Per als socialistes pensions justes significa blindar a la mateixa Constitució el sistema públic de pensions per evitar que la dreta i l’extrema dreta vulguin privatitzar-lo, ni que sigui una part. Així mateix, suposa actualitzar les pensions sempre d’acord amb l’IPC real i augmentant les pensions mínimes i les no contributives.

“Gràcies a les mesures impulsades pel Govern de Pedro Sánchez enguany els pensionistes han guanyat poder adquisitiu i han recuperat el que havien perdut durant els anys de Govern del PP. Cal seguir ara per aquesta senda de progrés perquè ningú pot treure als pensionistes les prestacions que s’han guanyat després de treballar tota la vida. Més clar l’aigua”, ha afirmat Joan Ruiz.

“I això també és el que està en joc a les eleccions que es duran a terme d’aquí a un mes: o bé avançar en un sistema públic de pensions eficaç i segur amb increments de les quanties d’acord amb l’IPC real o bé seguir en el bloqueig permanent de la “sopa de lletres” d’aquells que no aporten cap solució i que tan sols es dediquen a criticar tot allò que fa o proposa el Partit Socialista.”