.

Joan Ruiz, amb Ballesteros i Santi Castellà. Foto: Tarragona21

Clima d’eufòria a la seu del PSC de Tarragona per la clara victòria del PSOE i el bon resultat a la circumscricpció. El candidat del PSC a la província, Joan Ruiz, ha comparegut davant la premsa acompanyat de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el candidat al Senat i primer secretari local, Santi Castellà.

Ruiz ha estat taxatiu: “Després de 10 anys tornem a guanyar les eleccions (a les generals), tenim 40 diputats més i doblem el segon partit, i a la província de Tarragona queda clara la tendència: aquesta vegada fa un any i escaig vam treure 3.000 vots més que l’anterior vegada, ara més de 30.000 vots que les anteriors, i això es dóna a Tarragona, Constantí, Salou o Calafell”.

“La victòria tindrà una traducció a les elecions municipals. Aquesta és la primera onada d’un tsunami que arribarà a l’últim racó de la província”, ha destacat Ruiz, que no veu que la presència de Vox “tingui massa transcendència”. La incidència “és molt menor de la que s’esperava”. El PSC ha recuperat vots de Podemos “i d’un cert catalanisme moderat, que havia quedat orfe, progressista i d’esquerres”, ha dit al seu torn Ballesteros. “Fa un any érem un partit enterrat”, afirmava Ruiz.

Per la seva part, Ballesteros ha afirmat: “Ha guanyat l’estabilitat, el diàleg a la ciutat, passant de ser la tercera força amb el 17% a ser la primera amb el 24%. Això ens reforça en la nostra línia de treball, una victòria a les municipals on volem tenir un gran aliat amb Pedro Sánchez”.