.

.

TOTS 21


Foto de la roda de premsa que s'ha dut a terme aquest dimecres a Tarragona, d'esquerra a dreta: Sandra Guaita, Joan Ruiz i Santi Castellà

Foto de la roda de premsa que s’ha dut a terme aquest dimecres a Tarragona, d’esquerra a dreta: Sandra Guaita, Joan Ruiz i Santi Castellà

“El Govern de Pedro Sanchez és la garantia de què els 166.000 pensionistes que tenim a les comarques tarragonines tindran assegurat el poder adquisitiu de les seves pensions. Els socialistes som la garantia absoluta de què el PP-Ciudadanos-Vox no tornarà a passar les tisores pel nostre sistema públic de pensions. El nostre compromís en aquest sentit és total”, així ho ha assegurat el cap de llista socialista per Tarragona, Joan Ruiz, qui ha desgranat les propostes del PSC en matèria de pensions.

Els socialistes tenen un clar compromís amb l’actualització de les pensions a l’IPC. Així, i a diferència dels anteriors Governs del PP, aquest 2019 les pensions mínimes han pujat un 3% i la resta l’1’6%, per damunt de l’IPC previst per enguany que és l’1’2%.

“La dreta va trencar el 2013 l’acord i el consens del Pacte de Toledo per introduir una rebaixa encoberta de les pensions. Això ha provocat que els pensionistes tarragonins hagin perdut poder adquisitiu tots aquests anys. Nosaltres, el Govern socialista de Pedro Sánchez, ha fet tot el contrari: hem incrementat les pensions contributives un 1’6%, hem pujat un 3% les pensions mínimes i les no contributives i hem incrementat en un 7% les pensions de viduïtat després de pujar en quatre punts la seva base reguladora el que a les nostres comarques ha beneficiat a 5.400 persones.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha subratllat que “amb Pedro Sanchez de president les pensions públiques estan assegurades. Per contra, el gurú econòmic del candidat del PP insinua que les pensions podrien baixar entre un 20, un 30 o un 40% mentre que els seus socis de Vox, directament, defensen acabar amb el sistema públic de pensions actual. Les opcions, doncs, són clares i diàfanes.”

Al fil d’aquesta reflexió el cap de llista del PSC per Tarragona ha asseverat que “aquesta primera setmana de campanya està deixant les coses molt clares: el dia 28, o bé avancem amb un Govern progressista, feminista i ecologista liderat per Pedro Sánchez, o bé fem un fenomenal salt enrere de 40 anys de la mà d’un executiu PP-Ciudadanos-Vox que suposaria, per primer cop d’ençà la recuperació de la democràcia, l’entrada de l’extrema dreta al poder.”

“Si volem evitar-ho i garantir quatre anys de Govern de progrés i de diàleg tots els tarragonins i tarragonines hem d’anar massivament a les urnes i votar per la candidatura del PSC, l’única capaç de convertir Pedro Sánchez en president”, ha reblat.