.

Joan Llort Vallès. Secretari general UGT Tarragona

‘Tot anirà bé’ era un dels lemes que es van fer córrer al principi de la pandèmia, juntament amb el de ‘Que ningú es quedi enrere’. Com estem veient cada dia, les coses estan anant bé, (molt bé!) per als de sempre, mentre que la situació de la ciutadania segueix empitjorant, continuant el camí previ a la pandèmia.

Estem veient com hi ha empreses que augmenten els seus beneficis però no els reverteixen en la societat, al contrari: aprofiten per acomiadar personal, rebaixen les condicions laborals i obliguen treballadors a treballar més hores (això quan no els tenen sense contracte). D’exemples en tenim molts, només cal fixar-se en les entitats bancàries, que no han parat de fer diners a costa dels nostres i de manera totalment desvergonyida volen dur a terme EROs. Com ens demostren, la ciutadania només els interessa quan entrem com a clients i els reportem només beneficis i no problemes; fixem-nos sinó en el menyspreu que demostren amb la gent gran que no pot accedir a les noves tecnologies.

Però la situació no és pas diferent en el sector públic. Empreses com Correus estan assistint a un desballestament amb reducció de personal en municipis del nostre territori, Idiada va haver de fer una vaga per poder millorar les condicions laborals i els sectors sanitari i educatiu estan totalment desemparats.

Què ens ofereixen els governs de l’Estat i de la Generalitat? Doncs sembla ser que per a la ciutadania poca cosa. El govern de l’Estat està mostrant poca empatia vers les necessitats que calen i el govern de la Generalitat, després d’un període agònic d’interinatge, sembla que seguirà amb la inoperància que fins ara ens tenia acostumats no presentant, ni tan sols, uns pressupostos per a aquest 2021.

La UGT veiem com el final de la pandèmia s’acosta, però no veiem una recuperació de drets, de millores socials ni de sensibilitat vers els sectors més desafavorits. Esperem, però, arribar aviat a la famosa llum al final de túnel, ja sigui en hora punta, mitjana o vall.