.

Joan Basora, president de CDC a Tarragona. Foto: Tarragonaradio.cat

El president del comitè local de Convergència Democràtica (CDC) a Tarragona deixarà la presidència del partit amb les coses ordenades i seguint els passos que marquen els estatuts del partit. Joan Basora, que ja té pactat amb la portaveu municipal de CiU, Victòria Forns, la seva marxa, com també ho té acordat amb el partit, convocarà una reunió del comitè executiu passat Reis i delegarà les funcions de president en Jordi Miquel Sendra, senador de CiU a Madrid, veterà de CDC a Tarragona i exconseller municipal a l’etapa de Joan Miquel Nadal com a alcalde.

Basora ho ha anunciat aquesta nit en el decurs d’un sopar del partit posterior a l’assemblea de militants, òrgan on justament es preveia que anunciés el seu adéu. No ha estat així i finalment ho ha fet durant el sopar.

L’assemblea de militants havia comptat amb la presència de Laura Costa, secretària d’Acció Municipal del partit. El principal tema de debat ha estat la consulta sobiranista i el pla d’acció de CDC en la campanya a favor del ‘sí’. A l’ordre del dia no figurava la renúncia de Basora.

Es confirma per tant l’adéu de Basora a la presidència del partit, tal com va anunciar Tarragona21, fruit del seu dur enfrontament amb Victòria Forns, però Basora mantindrà la seva presència orgànica al comité local, al comarcal i a la Federació.

Basora, que no ha volgut fer declaracions a Tarragona21, ha anunciat a l’hora del sopar que abandona la presidència en ser 2014 un any molt carregat de feina, amb les eleccions europees a la vista i la consulta sobiranista del 9 de novembre, més l’elecció del candidat per les municipals. L’atapeït calendari li dificultaria enormement compaginar la tasca política amb la seva dedicació professional al Port, segons ha comunicat ell mateix als assistents.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */