.

Joan Basora. Foto: Tarragonaradio.cat

El president del comitè local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona, Joan Basora, deixa el càrrec la setmana que ve. Ho farà en el decurs de l’assemblea de militants del partit prevista per al 13 de desembre. Segons ha pogut saber Tarragona21.cat, Basora ho ha comunicat per escrit a la Federació de CDC, que comanda Josep Maria Cruset. Basora no ha volgut confirmar ni desmentir la notícia a aquest digital ni fer declaracions, però Tarragona21 ha pogut confirmar l’adéu del polític convergent. Basora ha estat un any i mig al capdavant del comité local. Va ser escollit el maig de 2012 amb 74 vots a favor, tres  en blanc i tres en contra.

El seu dur enfrontament amb la portaveu de CiU a l’Ajuntament, Victòria Forns, ha estat el detonant. De fet, la manera com Forns ha gestionat la política de CiU a l’Ajuntament i l’estratègia seguida pràcticament des del primer dia de l’arribada al consistori ha estat qüestionada constantment per Basora i altres membres destacats del partit. Per Basora, el darrer intent de Forns de foragitar-lo del Port ha estat la gota que ha fet vessar el got. De fet, la relació entre el partit a Tarragona i el grup municipal és gairebé inexistent des de fa temps.

La visió de Forns és radicalment diferent, ja que el seu entorn considera que Basora no ha actuat de manera lleial amb la portaveu municipal i diputada al Parlament, especialment quan el president del comitè local no va refusar presentar-se a la llista de CiU a les municipals de 2015 en el decurs d’una entrevista que va publicar Diari de Tarragona.

El moviment de Basora deixa encara més lliure el camí a Victòria Forns per repetir a la llista municipal de CiU en 2015. De fet, amplis sectors de Convergència Democràtica donen per fet que Victòria Forns serà de nou la candidata.

Una de les tasques que Basora s’havia fixat com a prioritària en el seu mandat era tornat a fer viu el partit, dinamitzar-lo i que tornés a ser present entre la ciutadania.

J. Garcia