.

Jesús Monllaó, director de 'Fill de Caín'

Jesús Monllaó, director de 'Fill de Caín'

El director de ‘Fill de Caín’, Jesús Monllaó, en declaracions a Tarragona21 tot just acabar la gala, s’ha mostrat més que satisfet amb l’experiència dels Premis Gaudí: “Per mi segueix sent una valoració molt positiva de la pel·lícula”. I és que, en la seva òpera prima, tal i com ha detallat el mateix Monllaó “ni en els nostres somnis més salvatges hauríem imaginat les vuit nominacions als Gaudí”.

Amb tot, el director de ‘Fill de Caín’ ha reconegut que “hi ha hagut un parell de moments a la gala que he cregut en el miracle: el primer, amb el premi al millor protagonista pel David Solans, i el segon en el premi a la millor direcció de producció”, que finalment s’ha endut ‘Los últimos días’. Monllaó assegura que després de la cerimònia “l’equip està animadíssim i el que toca és mirar endavant de cara als futurs certamens com Marsella, Varsòvia o Melbourne”.

Per últim, Monllaó ha declarat que ‘Fill de Caín’ s’ha fet amb “molt d’esforç, carinyu i responsabilitat però de la mateixa manera que ens vam posar contents quan ens van nominar, ara només puc que felicitar l’Acadèmia i els guanyadors”.

David Solans, orgullós

Entre els noms destacats de la nit estava el del jove David Solans, nominat a millor protagonista pel seu rol a ‘Fill de Caín’. També en acabar la gala del cinema català, Solans ha atès Tarragona21, on s’ha mostrat “orgullós” per haver pogut participar amb aquest film dels Premis Gaudí. Solans ha declarat que “ha estat una llàstima no emportar-se el premi” però també ha afirmat estar satisfet “per la feina feta”.

Sacristán s’ha endut el premi al millor protagonista masculí; un guardó, ha afegit Solans, “més que merescut”. A la seva jove trajectòria, Solans defensa que el simple fet d’estar als Gaudí “ja et dóna projecció, perquè la teva cara surt per la tele una bona estona i tal com estan ara les coses…”. Sobre el seu futur més immediat, Solans ha avançat que ha col·laborat en algun projecte i està pendent d’una sèrie de TV3.

Joan Marc Salvat