.

D’esquerra a dreta, Jaume Asens, Ismael Cortés, Aina Vidal, Yolanda López i Carla Aguilar. Font: Tarragona 21

El cap de llista de Barcelona de la coalició d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha criticat avui a Tarragona durament la breu legislatura socialista de Pedro Sánchez, ha destacat que “votar al PSOE a les generals per fer un pacte amb C’s és votar a la dreta”, aquestes eren les seves paraules més contundents durant l’acte de campanya d’En Comú Podem al Palau de Congressos de Tarragona. L’acte s’ha realitzat aquest dimecres en plena campanya electoral on, en paraules generals, han realitzat una crítica conjunta dirigida al govern socialista.

Per una banda, Jaume Asens ha començat el seu discurs definint Tarragona com una ciutat bressol que acull “altres cultures i és mestissa”, ha fet menció als seus barris, com per exemple Bonavista, tot fent una comparativa amb les persones immigrants que van arribar quan el barri encara no estava enllumenat i avui ja es senten part de la comunitat tarragonina. Ha continuat definint la ciutat capital del tarragonès de distintes maneres tot comparant-les amb els esdeveniments més actuals.

“Tarragona és aquell taxista que fa hores extres per lluitar contra UBER. També és aquell jove amb llicenciatura que ha de marxar a Alemanya, nosaltres volem ajudar-li a comprar el bitllet de tornada. Tarragona és el jubilat que vol tenir el seu futur assegurat amb les pensions” – Ha explicat  Jaume Asens, cap de llista d’En Comú Podem per Barcelona.

El cap de llista de Barcelona per les generals, Jaume Asens, al Palau de Congressos de Tarragona.

Seguidament, el cap de llista de Barcelona, ha considerat que el govern socialista de Pedro Sánchez no garanteix les pensions dignes, segons les seves paraules En Comú Podem és l’única força política que pot garantir les pensions. Durant tota la ponència els diferents candidats de la coalició han realitzat una crítica conjunta al govern amb el qual van pactar per fer fora al govern popular de Mariano Rajoy.

“Orgullós de la gent republicana que va lluitar contra les bombes. Un record per la Neus Català, que va sobreviure els camps de concentració nazi, tal com deia ella, la memòria és un acte d’amor” – Ha recordat amb aquestes paraules a la Neus Català.

D’altre banda, el candidat per Barcelona no ha sigut l’únic que ha criticat el govern socialista mentre realitzava la seva intervenció. Durant l’acte ha sigut acompanyat pel cap de llista per les Corts Generals de Tarragona, Ismael Cortés, que ha defensat els valors heretats de la Revolució Francesa: “llibertat, igualtat i fraternitat”. Cortés ha definit la coalició d’En Comú Podem com un partit republicà que garanteix l’educació i pensions  dignes en oposició del govern de Sánchez. També ha destacat que vol els joves dins del país i no fora, tot fent menció a l’historia personal d’una coneguda seva que va marxar de Brussel·les on treballava de psicòloga per estar més a prop de la seva terra, per aquesta raó va acceptar un sou precari de cambrera treballant 10h diàries.

Ismael Cortés, el cap de llista de Tarragona per les generals, realitzant el seu discurs a favor dels joves.

 

“Només comptant Tarragona tenim 6.000 joves que han hagut d’emigrar, no podem deixar que això passi, volem els joves dins del país, no fora”. – Ha considerat Ismael Cortés durant la seva ponència.

Pel que fa a la ponència d’Aina Vidal, diputada del Congrés de diputats, ha destacat que la legislatura socialista ha sigut la “legislatura perduda” i que al govern socialista li van tremolar les cames i per aquesta raó no estan garantides les pensions i no ha derogat la reforma laboral que no dignifica a les persones. També ha mencionat el debat d’ahir realitzat a RTVE on Cayetana de Toledo dubtava de les agressions sexuals, la diputada d’En Comú Podem ha exclamat que “ningú ha de venir a dubtar de quan és si o és no” i ha fet menció a les víctimes per la violència de gènere.

Aina Vidal criticant el govern socialista de Pedro Sánchez durant l’acte de campanya electoral d’avui:

En paraules generals, En Comú Podem ha modulat el seu discurs de campanya electoral en contra del govern socialista i ha destacat que “són els únics que poden garantir la dignitat de les persones”  amb el crit conjunt de la coalició de “Si es pot”.

Andrea Palma