.

El guardonat, en el moment del lliurament del premi

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de lliurament del Premi Dow 2014 -que enguany celebra la seva 36a edició- a les instal·lacions del polígon sud de Dow Chemical a Tarragona.

L’acte ha servit per distingir Jaume Albornà Montserrat com a guanyador del 36è Premi Dow. Aquesta distinció li permet accedir a una posició laboral estructural a Dow, en una de les localitzacions de la companyia a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Tal i com ha explicat el guanyador, “és el dia més feliç de la meva vida professional, des que vaig iniciar el mestratge d’ETSEQ vaig tenir clar que volia guanyar el Premi Dow, i m’he preparat a consciència”, ha afirmat en un discurs en què també ha mostrat el seu agraïment als companys, professors i, especialment, a la seva família. A més, ha apuntat que “el repte més engrescador comença avui, intentaré fer ús del Premi Dow de manera que pugui contribuir al reconeixement de la professió d’enginyer químic”.

En finalitzar les seves paraules, el guanyador del Premi Dow 2014 ha rebut la càlida ovació dels nombrosos assistents que han omplert fins a deixar-lo petit l’auditori de l’edifici J de Dow Chemical.

El primer dels parlaments ha estat el pronunciat pe Anton Valero, president de Dow Chemical Ibérica, qui s’ha referit als 36 anys de col·laboració entre Dow i URV traduïts en aquest Premi Dow. En aquest sentit, ha destacat que “fomentem la formació de qualitat a través d’oportunitats com la que ofereix aquest Premi Dow. Es tracta, en definitiva, de crear una identitat territorial entre la potencialitat del nostre polígon químic i l’excel·lència de la nostra universitat. Tot plegat, obrint-nos al món com un territori d’oportunitats, perquè el món en sí mateix és una gran oportunitat”.

D’altra banda, el president de Dow Chemical Ibérica ha recordat que “la infraestructura docent, de recerca i social que té Tarragona és el caldo de cultiu que necessita qualsevol empresa que vol triomfar en l’àmbit de la ciència”. En aquest sentit, Valero ha afirmat que “volem assolir el nostre objectiu innovant en àmbits fonamentals per al progrés humà, aportant solucions sostenibles als nostres clients i al conjunt de la societat. I això sense renunciar als nostres valors fonamentals d’integritat, respecte a les persones i la protecció del nostre planeta”.

Vincular la relació amb la URV

Finalment i en referència directa al Premi Dow, Valero ha destacat que “amb aquesta oportunitat laboral, volem ampliar i arrelar encara més la nostra vinculació i compromís amb la URV i amb ETSEQ, ja que aportem la garantia d’una sortida professional de qualitat per a un dels estudiants d’enginyeria química.

Seguidament ha arribat el torn de Kepa Díaz de Mendibil, director de Dow Chemical a Tarragona, qui ha destacat la important i fructífera col·laboració existent entre la URV i Dow, i que a banda del propi Premi Dow es veu reflectida també en la Càtedra Dow-URV de Desenvolupament Sostenible. En referència al Premi Dow, ha recordat que “transcendeixen l’àmbit acadèmic i empresarial, i es converteixen en un esdeveniment transversal, on sentim el suport de tots els actors de la societat cap a la nostra activitat”, Per això, ha dit, “els Premis Dow són un símbol de prestigi, un valor afegit al currículum dels guanyadors als quals avui s’afegeix Jaume Albornà”.