.

Cambrils tindrà una piscina olímpica de 50 metres a la zona del Pinaret, que podrà estar descoberta a l’estiu, i un tercer pavelló, donada la demanda que existeix en el sector. Són dos dels grans anuncis que ha fet l’alcalde, Oliver Klein, i el seu equip en la trobada anual amb la premsa.

El consistori ha encarregat un estudi de viabilitat per tirar endavant la piscina, mentre està redactant el projecte del tercer pavelló.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils es fixa el 18 de febrer com a data per inaugurar la remodelada Rambla Jaume I, aprofitant la rua de Carnaval. Es tracta d’una de les tres grans obres a què es va comprometre l’equip de govern després de vèncer la sorprenent moció de censura que va deixar a l’oposició ERC i Junts fa any i mig.

L’equip de govern, amb l’alcalde al centre. Foto: Tots21

Aquest dimarts ha tocat fer balanç del 2022 i els socis de coalició han refermat la voluntat de seguir treballant fins al final més enllà dels partidismes preelectorals.

Diuen que la ferocitat dels enemics pot provocar la unió dels amics. El govern sortit de la moció de censura, que va ser titllat de Frankenstein en afortunada expressió, sembla que ha surat i afronta amb complicitat el tram final a l’espera que s’obri la Rambla, l’Avinguda d l’Esport, s’encarrilin les obres d’unió de la vila amb el mar i es dibuixin els projectes del poper mandat, els faci qui sigui: nou palau d’Esports, la nova piscina olímpica, que ha anunciat la regidora Natalia Pleguezuelos. el remodelat Mercat de la Vila, el Celler i i el concurs públic per finalitzar les obres del Teatre Auditori amb la col·laboració privada, entre altres projectes..

“En poc més d’un any hem fet molt més que altres en tot un mandat”. És una de les afirmacions que ha fet l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, en el marc d’una trobada amb la premsa que també ha comptat amb la participació dels portaveus dels grups de govern.

 

https://youtu.be/ONwluulxgRQ

 

https://youtu.be/4eeSTwrdHTQ

 

L’alcalde ha explicat que la clau per poder avançar tant ràpid en tan poc temps ha estat un “govern resolutiu, clar, directe, cohesionat, que governa i no perd el temps en disjuntives ideològiques, que es posa a treballar unit i que pren decisions per complir els objectius comuns i desencallar temes importants que feia molt de temps que estaven sobre la taula”.

Per poder deixar tots aquests projectes encarrilats, l’alcalde ha afirmat que el govern treballarà fins a l’últim minut del mandat amb la mateixes ganes i decisió del primer dia. En aquest sentit, també serà exigent amb les administracions superiors per aconseguir compromisos com per exemple la inversió de 400.000 euros de Ports de la Generalitat per reordenar i modernitzar el passeig marítim o la construcció del pont sobre la riera d’Alforja en el seu últim tram a càrrec de l’Estat.

‘No hem de fer sempre el mateix’

Finalment, l’alcalde ha destacat la capacitat del govern per treballar pel progrés econòmic i al mateix temps mantenir la cohesió social. “No podem seguir fent sempre el mateix: només progressarem si fem canvis i implantem nous projectes i estils de gestió, que és precisament el que estem fent”, ha conclòs Klein.

Posteriorment, els portaveus dels diferents grups de govern també han repassat la feina feta des del govern i els projectes que s’iniciaran pròximament. El portaveu de Nou Moviment Ciutadà (NMC), Enric Daza, ha explicat l’estratègia urbanística arreu del municipi amb especial menció per l’urbanisme comercial. El regidor també ha fet un repàs detallat l’estat de les principals obres públiques que estan en marxa en aquest moment.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Alfredo Clua, ha afirmat que el govern ha prioritzat la tasca feta des de les àrees d’Urbanisme i Serveis per la importància que tenen per la ciutadania. El regidor també ha posat en valor la lleialtat dels membres del govern que han treballat amb objectius clars i concrets per millorar al qualitat de vida dels cambrilencs i les cambrilenques.

Tot seguit, el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romera, s’ha mostrat molt orgullós de treballar amb els seus companys de govern i ha destacat algunes fites com la bona relació amb el sector empresarial i les associacions de comerciants per portar a terme campanyes conjuntes; el salt endavant que ha fet la Fira Multisectorial en aquesta última edició; i la promoció turística del municipi amb participacions destacades a fires com FITUR o Madrid Fusión.

Per acabar, el portaveu del PP, David Chatelain, també valorat molt positivament la feina del govern i la bona sintonia de tot l’equip. Pel que fa a les seves àrees, el regidor ha parlat de l’important esforç per ampliar la plantilla de la Policia Local; per augmentar les places d’aparcaments dissuasius; i també aprovant unes ordenances fiscals que en aquest cas congelen impostos i taxes, per reduir l’impacte que podria tenir en les economies familiars en un moment d’encariment generalitzat del cost de la vida.

Davant l’escenari a partir de juny, l’alcalde no s’ha mullat i ha demanat ‘pactes amb coherència’, mentre els socialista Alfredo Clúa ha emplçat tothom a deprés de les eleccions. Juan Carlos Romera, portaveu de Ciutadans, sí s’ha mostrat disposat a repetir el pacte sortit de la moció.

J. Garcia