.

El sopar es va celebrar a la plaça de l’Església. Foto: Ajuntament

Torna a Perafort la celebració de la festa major en honor a Sant Pere i ho fa, com és d’esperar, marcada pel seguiment de totes les mesures per evitar la propagació de la Covid. Com marca la tradició, la lectura del pregó de festa major va representar ahir, l’inici oficial d’aquesta celebració. Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, va ser l’encarregat de pronunciar el tradicional pregó de festa major.

Amb un discurs proper, Sancho es va adreçar als assistents per parlar-los de la seva vinculació tant professional com personal, amb el municipi de Perafort i Puigdelfí. En aquest sentit, va recordar que quan era petit, sortia amb els pares a passejar pels pobles de la província i que en aquelles sortides de cap de setmana, feien parades a Perafort on compraven les seves tradicionals coques. A nivell professional, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona va destacar “la bona relació de veïnatge existent amb el municipi que ha acollit amb bon gust a les empreses que, com Repsol, s’han anat instal·lant als seus terrenys”.

Per la seva banda, durant l’acte del pregó l’alcalde va voler incidir en el fet que aquesta era una de les primeres trobades “després de l’aturada d’un any que tots hem viscut a causa de la Covid. Ha estat un any difícil amb les greus conseqüències que ha tingut per a les persones i que tots coneixem de sobres. Per sort, però, anem avançant amb el control d’aquesta pandèmia i això ens permet poder tornar a gaudir avui d’aquest acte tan destacat de la nostra festa major en honor a Sant Pere”.

Després del pregó, els veïns i veïnes del poble van poder participar en el també habitual Sopar de Gala que aquest any, per primer cop, es va celebrar a la plaça de l’Església i que va estar amenitzat per l’actuació del monologuista Guillem Estadella. Entre els actes programats amb motiu de la festa major, durant el passat cap de setmana ja van tenir lloc les primeres activitats. D’una banda, es van dur a terme els partits de pàdel en el marc del segon Torneig Sant Pere de Pàdel organitzat pel Club Pàdel de Perafort. Així mateix, també es va disputar un partit de futbol de solters contra casats i la volta ciclista 54è Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, una de les voltes ciclistes que gaudeix de més tradició al conjunt de Catalunya.

Els actes amb motiu de la festa major de Sant Pere de Perafort s’allargaran fins al proper diumenge. Durant aquests dies, hi ha previstos diversos actes pensats perquè tant grans com petits, puguin passar una bona estona i que ho facin sempre seguint les mesures de seguretat establertes en cada moment per protegir-se contra la Covid.

Aquest dimecres, els més petits podran gaudir amb els diversos inflables que s’han instal·lat al carrer Joan Palau i a la Pista Poliesportiva del poble, mentre que dijous, es durà a terme una masterclass d’aeròbic a la plaça de l’Església i un espectacle de teatre a càrrec de la Companyia Mortelo & Manzani.

De cara al cap de setmana, hi ha prevista la celebració d’alguns dels actes que acostumen a tenir més bona acollida. D’una banda, divendres tindrà lloc la Nit Jove amb l’Orquestra Los Tremendos. D’altra banda, dissabte al matí, els petits i les petites podran divertir-se amb els jocs d’aigua que s’han previst al carrer Joan Palau. El mateix dia, també hi haurà la cercavila popular amb la Llumeneta i la Llumeneta’s Band i l’actuació de l’Orquestra La Principal de la Bisbal.

L’últim dia de la festa major se celebrarà la missa solemne en honor al patró, la qual comptarà amb la participació de la Coral Prades Cor. També tindrà lloc el sopar de pa amb tomàquet, al carrer Joan Palau, i el castell de focs que posarà punt final a la festa major de Sant Pere d’aquest 2021.

Redacció