.

.

TOTS 21

Els viatgers del transport públic ja no han de dur mascareta. Foto: Cedida

Els viatgers del transport públic ja no han de dur mascareta. Foto: Cedida

A partir d’aquest dimarts les mascaretes en el transport públic ja no són obligatòries. Els viatgers i treballadors de metros, autobusos i trens ja no hauran de portar la cara tapada. El Consell de Ministres va aprovar ahir la retirada d’aquesta mesura, que ha estat publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i, per tant, ja és oficial.

A finals de febrer, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar aquesta decisió, una decisió que es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és “molt estable, apuntava la ministra. A partir d’avui, doncs, la mascareta només continuarà sent obligatòria en centres i establiments sanitaris i sociosanitaris.

La mascareta es va fer obligatòria a Espanya arran de la pandèmia de la Covid el 22 de maig de 2020, quan es va establir com a mesura per evitar contagis entre la població. Aleshores, l’obligació era a per a espais tancats i per a espais oberts quan no es pogués garantir una distància mínima de dos metres.

Des d’aleshores i fins al mes d’abril de 2022, anar amb el nas i la boca tapada va formar part del dia a dia de qualsevol persona. Parlem de gairebé dos anys sense poder veure’ns les cares. Poc a poc, es va anar suavitzant la mesura, eliminant la mascareta al carrer, a les aules, als centres de treball i, ara, al transport públic.

Ara caldrà veure si tot aquest temps amb la cara tapada ha creat un hàbit i els viatgers continuaran portant mascareta o si, al contrari, se la treuran i celebraran la nova mesura.
V.Tapias