.

.

TOTS 21

El globus aerostàtic del Parc de Nadal de Tarragona | Foto: Tarragona21

El globus aerostàtic del Parc de Nadal de Tarragona | Foto: Tarragona21

La temporada de Nadal va acabant a falta de l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags. Aquest any, l’oferta de Parcs de Nadal s’ha multiplicat i els tarragonins, des dels que han fet les primeres passes durant el 2014 fins els que arriben a la vintena, han tingut el seu espai propi.

Ha continuat el tradicional Parc de Nadal Infantil al Recinte Firal de Tarragona, que tancarà el proper diumenge 4 de gener; i l’oferta s’ha vist ampliada amb el Parc de Nadal Juvenil a la Tarraco Arena Plaça, que tanca aquest vespre a les 21 hores; i el Casal de Nadal de l’Espai Jove Kesse, que va romandre obert des del 27 al 30 de desembre.

La Ivana Martínez, regidora de Joventut i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a un dels tallers del Parc de Nadal | Foto: Tarragona21

La Ivana Martínez, regidora de Joventut i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a un dels tallers del Parc de Nadal | Foto: Tarragona21

En declaracions al Tarragona21, la Ivana Martínez, regidora de Joventut a l’Ajuntament de Tarragona, ha afirmat que “hi havia una mica de por al separar els parcs però la separació ha estat tot un èxit” afegint que “fins i tot hi ha hagut matins on ens hem trobat cues per entrar al Parc de Nadal”.

El pressupost per poder realitzar el Parc de Nadal és més reduït que altres anys, al voltant dels 40.000 euros, els quals “no s’arriben a cobrir amb la venda d’entrades”. Malgrat tenir menys diners “gràcies al treball dels voluntaris i les seves ganes; i la col·laboració d’empreses, tenim una molt bona resposta per part dels tarragonins (tant petits com grans) als que se’ls veu gaudir dels diferents tallers” ha comentat la regidora de Joventut.

L'activitat de circ ha estat de les més concorregudes | Foto: Tarragona21

L’activitat de circ ha estat de les més concorregudes | Foto: Tarragona21

Afluència regular als Parcs de Nadal de Tarragona
Des del Club dels Tarragonins valoren molt positivament l’edició dels Parcs de Nadal d’enguany. Fonts del club han afirmat al Tarragona21 que les dades d’assistència estan sent “quasi com les de l’any passat” però l’únic punt negatiu és el globus aerostàtic que “per temes meteorològics no ha pogut funcionar com s’esperava”.

Amb xifres de l’1 de gener, prop de 15.000 persones han passat pels Parcs de Nadal, 10.000 menys que l’any passat però “encara queden 3 dies de tallers els quals solen ser els més forts quant a assistència, rondant les 8.000 persones”. Amb aquestes expectatives, no s’espera superar les xifres del 2013 però si arribar-hi. A més, si comptem que aquest cap de setmana només hi haurà un Parc de Nadal obert, pot ser que aquestes xifres es vegin en augment.

Des del Club dels Tarragonins també valoren positivament la separació ja que “en edicions anteriors no es donava suficient cobertura als adolescents entre 12 i 18 anys”. Aquest nou Parc de Nadal Juvenil ha portat, sobretot, tallers esportius en col·laboració amb Tarragona 2017 i clubs afiliats. Així, la TAP ha organitzat activitats en col·laboració amb el Nàstic, el TGN Bàsquet i diferents clubs de la ciutat; a part de tallers de grafiti, balls urbans, etc.

El globus aerostàtic, una espineta clavada
Els cavalls ha estat, segons el Club, el taller estrella de l’any ja que “ha funcionat tots els dies i sempre amb cues”. També han destacat el laberint, l’activitat de circ, el body painting o el taller d’Europe Direct.

L’espineta s’ha quedat clavada amb el globus aerostàtic ja que s’esperava que fos l’estrella del Parc de Nadal “al ser una activitat per grans i petits i a més, sent la primera vegada que es portava a Tarragona tants dies seguits”. Però les fortes ventades feien que no es pogués dur a terme l’activitat ja que “no era 100% viable”.

L’activitat amb el globus entra amb la compra de l’entrada al Parc de Nadal. El viatge és captiu, és a dir, el globus està amarrat amb unes cordes de seguretat i el globus puja i baixa uns 20 metres. En un trajecte hi caben 8 persones i dura uns 5 minuts. El globus només s’enlaira quan cau el sol, moment que potser les ventades s’intensifiquen però al ser una activitat infantil “era massa arriscat” segons el Club dels Tarragonins.

AnnaMG