.

.

TOTS 21


Ismael Cortés, seguint el resultat de les eleccions. Foto: Cedida

Ismael Cortés ha repetit el diputat per En Comú Podem dels dos darrers mandats, però ha perdut la primera plaça a la província, baixant fins a la cinquena en vots.

Conegut el gruix dels resultats, Cortés  s’ha felicitat per l’elevada participació ciutadana als comicis i especialment que les tres dretes no formin govern: “Farem que el taulell politic giri a l’esquerra”, ha subratlat. Ha fet autocrítica amb la pèrdua de vots  Tarragona, però amb la satisfacció de la possibilitat que no hi hagi govern de dretes. “La pinça de l’Ibex 35 no podrà sumar i ens dóna opció de marcar l’agenda política, malgrat que no teníem tota la maquinària de propaganda de la resta de partits”. Hem marcat els pressupostos més progressistes de la democràcia”, recordava.

A Tarragona “podem ser un partit de govern”, que lluita “contra el bloc del 155 i una full de ruta impossible, l’independentisme màgic”. Cortés ha posat èmfasi que a Catalunya “no guanya l’independentisme sinó el progressisme”. El fet que Cortés no fos conegut a la província ha estat respost pel candidat afirmant que les enquestes prèvies no donaven cap diputat a En Comú Podem quan encara no era candidat. Cortés ha defensat el seu currículum en casos de conflicte i pau internacionals, i ha destacat “la cohesió” viscut entre les formacions d’En Comú Podem i ICV.

Cortés no veu viable un pacte del PSOE amb Ciutadans pel to de la campanya electoral i per la proximitat que hi ha entre PSOE i Podemos. “La polarització i la crispació que hi ha” marca la tendència i fa que el PSOE s’aparti de Ciutadans.

Andrea Palma