.

El candidat d’En Comú Podem, durant la manifestació contra el canvi climàtic

El candidat d’En Comú Podem a la demarcació, Ismael Cortés, ha assistit, aquest dijous a la tarda, a la manifestació en defensa del clima i de la terra que s’ha dut a terme al centre de Tarragona. D’aquesta manera, Cortés ha volgut donar el seu suport a les demandes en defensa del medi ambient que promulga la iniciativa “Fridays for Future”, inspirada en l’acció de l’activista Greta Thunberg.

La formació d’esquerres creu essencial que el nou Congrés dels Diputats aprovi una llei de canvi climàtic i transició energètica i que s’implementi un programa d’inversió en energies netes. “Els nostres objectius principals, tant per les comarques de Tarragona com per Catalunya i Espanya, són transformar el nostre sistema productiu, potenciar la sobirania energètica i popular i situar el país en l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic i l’ús de les energies renovables”, ha declarat Cortés.

En Comú Podem considera que s’ha de reduir en un 50% la producció elèctrica basada en combustibles fòssils de cara a l’any 2030. “A més és important que les energies renovables produeixin un 90% de l’electricitat de cara a 2040 i que s’impulsin al voltant de 600.000 llocs de feina estables vinculats a l’I+D+i”, ha assegurat Cortés.

Algunes de les mesures principals que proposa la formació d’esquerres és un pla de rehabilitació d’edificis per assolir l’eficiència energètica, reduir un 50% la factura de la llum, un pla de lluita contra la contaminació a les grans ciutats i invertir més recursos en la lluita contra els incendis.

Horitzó blau

Ismael Cortés també considera essencial la implantació de polítiques per garantir un accés equilibrat i públic a l’aigua. “El canvi climàtic ens està portant sequeres més extremes i s’està produint una ofensiva d’empeses transnacionals que volen fer negoci amb els recursos naturals”, ha afirmat.
El programa d’En Comú Podem fixa que es derogui qualsevol possibilitat de tràfic amb els drets de concessió de l’aigua; que s’eviti comerciar amb l’aigua com un producte financer; que es recuperin les centrals hidroelèctriques i que la gestió d’aquest recurs sigui 100% pública.