.

Les autoritats, durant la inauguració. Foto: Cedida

El secretari general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, ha inaugurat aquest divendres oficialment la 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada que fins diumenge acull el CNCB al Port de Cambrils.

Acompanyat del president del Club, Ramon Vallverdú; de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López i la resta de regidors del consistori i autoritats convidades, Gavín ha fet un repàs a les activitats programades per enguany i ha destacat com Cambrils i el CNCB “han posat al dia” patrimoni de la història de Cambrils.

Gavín ha assenyalat també que cal seguir apropant el món de la nàutica i les activitats marítimes a tota la població i ha avalat la feina feta per generar motor econòmic al seu voltant. Gavín sosté que la celebració de la Fira Marítima és un motor d’activitat que, juntament amb el dia a dia del Club, creen economia al territori i a les empreses del sector. Gavín ha animat al Club i al municipi de Cambrils a treballar conjuntament per dur a terme activitat de forma continuada durant tot l’any.

D’altra banda, el president Vallverdú ha assenyalat l’aposta del CNCB pel turisme nàutic i per posicionar Cambrils en aquest sector. El president del Club ha remarcat que la sostenibilitat, el reciclatge i la cura del mediambient són alguns dels valors del Club. A més, Vallverdú ha destacat l’ampli ventall de les xerrades per a professionals de l’edició d’enguany i la col·laboració público-privada que fa possible la celebració de la FMCD. Finalment, el president ha posat sobre la taula el lideratge del Club i del Comitè Organitzador en aquest esdevenimt anual important pel territori en l’àmbit
econòmic.

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha fet incís en l’aposta pel municipi en aquest esdeveniment i ha valorat el fil conductor de la sostenibilitat i el reciclatge de la FMCD d’enguany. Finalment l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha assenyalat que la Fira és una nova oportunitat econòmica pel municipi i ha destacat la suma d’esforços entre les diferents institucions per fer-la viable. A més, Mendoza ha convidat a tots els assistents que visitin la Fira durant el cap de setmana i “que se la sentin seva.”

Un cop acabats els parlaments, les autoritats han saludat a la cinquantena d’expositors que un any més participen en l’edició d’enguany que té el repte de la sostenibilitat i la cura del medi ambient com a fil conductor.

La 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada acabarà aquest diumenge a la tarda. Fins a la data, nombrosos tallers, xerrades, conferències i la mateixa activitat firal ompliran el Passeig Miramar de Cambrils i les instal·lacions del Club. Les activitats esportives també tenen el seu paper destacat amb el Campionat de Catalunya de Motos d’Aigua o la presentació del Projecte de Vela Accessible amb la Fundació Johan Cruyff i la Fundació La Caixa.

Un dels principals objectius de l’edició d’enguany és superar la xifra dels 15.000 visitants d’edicions anteriors i al mateix temps, ser punt de trobada d’empresaris del sector i motor de generador de negoci per les empreses que en prenen part. L’activitat segueix al llarg del cap de setmana amb noves xerrades sobre sostenibilitat i reciclatge, activitats esportives, presentacions i l’activitat pròpia de la Fira Marítima.