.

Les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) de l’Ampolla acullen, aquesta setmana, la tercera reunió presencial de treball del projecte SafeCREW. Una trentena d’investigadors provinents de països com Itàlia i Alemanya s’han desplaçat fins a Tarragona per posar en comú l’evolució de les tasques impulsades en el marc d’aquest estudi que ha de permetre conèixer els efectes del canvi climàtic en l’aigua i com això pot incidir en les seves propietats i distribució.

En la iniciativa hi participen un total d’onze entitats internacionals, entre les quals s’hi troba el CAT, amb cinc dels seus professionals. Per a l’execució d’aquest projecte europeu, el pròxim mes de novembre el Consorci entregarà nombroses dades de monitoratge de la seva xarxa de distribució i, en paral·lel, està realitzant una campanya de mostrejos específics de l’aigua distribuïda. Ambdues accions han de permetre generar models d’Intel·ligència Artificial (IA) per millorar la dosificació de subproductes de desinfecció com el clor.

Per al president del CAT, Joan Alginet, “formar part d’aquesta iniciativa internacional reafirma el compromís del Consorci amb la distribució segura d’aigua potable i, alhora, demostra de nou que som un ens que treballa amb la mirada posada també en el futur. Som conscients de la realitat climàtica que estem vivint i sabem que això repercutirà en el cicle de l’aigua. És per aquest motiu que apostem per sumar esforços amb partners destacats com la Universitat d’Hamburg, la Politècnica de Milà o EURECAT amb l’objectiu de garantir un subministrament de qualitat, eficient i adaptat a l’escenari present i futur”.

El projecte europeu SAFECREW forma part del programa d’investigació i innovació de la Unió Europea Horizon 2022. Compta amb un pressupost global de 4.000.000 d’euros, dels quals el CAT en gestiona un total de 200.000 €.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */