.

Imatge d'una de les cartilles. Foto: Cedida

Imatge d’una de les cartilles. Foto: Cedida

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha pres declaració en qualitat de investigada a una dona per un presumpte delicte de falsedat documental i d’intrusisme professional per la confecció de cartilles de sanitat animal falses i la practica de serveis d’atenció a animals sense tenir la titulació necessària.

La investigació va començar a primers d’any, per l’existència d’un possible delicte d’intrusisme professional d’una persona de la comarca del Baix Penedès, que sense tenir la titulació necessària es dedicava a la pràctica de serveis relacionats amb l’atenció als animals, sense cap tipus de control ni formació.

Com que aquestes pràctiques en ser realitzades per personal sense capacitació, lesionen tant els interessos professionals del col·lectiu, com als animals, a aquesta persona li va ser presa declaració en qualitat de investigada per un delicte d’intrusisme professional, posant les diligències instruïdes a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell.

Després d’aquesta primera investigació i continuant les indagacions policials, durant el mes de juliol dels corrents es va descobrir que la persona investigada també confeccionava cartilles de sanitat animal falses, ja que totes disposaven del mateix nombre de sèrie, sense segell i amb un número de col·legiat fals que no corresponia a cap professional.

Després d’una anàlisi de les cartilles falsificades es va poder descobrir que les vacunes qual havia administrat als animals no es corresponien amb cap medicament, ja que l’etiqueta que porten els vials de vacunació tenen un nombre de lot i data de caducitat. Aquest avís disposa de dos cossos, la primera que consta el tipus de vacuna, nombre de lot i caducitat, es desenganxa i s’adhereix a la cartilla per al seu control i la segona que indica el tipus de vacuna es desfeta amb el vial. Les cartilles sanitàries que van ser examinades únicament disposaven de la segona etiqueta, de manera que la investigada no injectava res als animals, o injectava un component innocu, o placebo.

Per aquest motiu novament es va prendre declaració en qualitat de investigada per un delicte de falsificació de documents, remetent les actuacions instruïdes al Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell.