.

.

TOTS 21


Els agents amb les prendes trobades a la furgoneta. Foto: Cedida

El diumenge passat, agents de la Guàrdia Civil de Tarragona, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona, van dur a terme un dispositiu conjunt, establint controls de verificació en la N-340 i en la T-11, en els voltants del mercat ambulant dominical de Bonavista.

L’objectiu d’aquests dispositius conjunts és el de detectar fets delictius o infraccions relacionats amb la Propietat Industrial.

Durant el transcurs del citat dispositiu es va interceptar un vehicle tipus furgoneta i una vegada identificats els ocupants es va procedir al registre de l’interior del vehicle, trobant una gran quantitat de peces tèxtils de marques esportives conegudes i altres articles, que van resultar ser falsificats.

En total es van comptabilitzar 509 peces de roba i altres objectes, els quals anaven a posar-se a la venda al públic en el mercat ambulant de Bonavista. El valor de mercat de l’aprehès ascendeix a la quantitat de 32.830 euros.

Una altra imatge de l’operatiu. Foto: Cedida

A conseqüència d’això es va procedir a la confiscació dels articles descrits, posant-los a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia dels de Tarragona, instruint diligències per un suposat delicte contra la Propietat Industrial.

La venda de material falsificat genera importants pèrdues econòmiques i la destrucció de milers de llocs de treball a Espanya i resta de països de la Unió Europea. Segons un informe de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), els danys econòmics i socials provocats pel comerç de falsificacions priven als països de nous ingressos i poden servir de suport a formes greus de delinqüència, com el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals.

La Guàrdia Civil en coordinació amb Mossos d’Esquadra així com amb les Guàrdies Urbanes o Policies Locals, realitza dispositius, tendents a detectar, entre altres, tot tipus de productes falsificats, la qual cosa redunda en la millora de l’eficàcia de l’actuació policial en benefici de tots els ciutadans.

V.Tapias