.

Llibres de Cossetània per aquest Sant Jordi. Foto:Tarragona21

Llibres de Cossetània per aquest Sant Jordi. Foto:Tarragona21

Tarragona tornarà a sortir al carrer aquest dia de Sant Jordi per mantenir viva la tradició de regalar la rosa i el llibre.

Les editorials Tarragonines ofereixen una àmplia selecció de literatura per a pràcticament tots els públics per aquesta diada.

Cossetània ha presentat les seves 180 propostes amb un ventall de novetats d’autors del territori.

Entre aquestes destaquen ‘Ens farem humans?’. Un interrogant convertit en llibre i escrit per l’arqueòleg Eudald Carbonell i Policarp Hortolà,

Hortalà ha explicat que “Ens farem humans?”, és una pregunta on la resposta implica substituir en l’evolució natural dels homes, la part d’atzar per una part dirigida i controlada pels humans.

Les reflexions d’Eudald Carbonell es barregen però amb les històries del Patufet que recupera el seu llibre original i una història on s’ha de trobar al mateix patufet per diferents indrets de Catalunya al més pur estil del “Where is Wally?”.

‘Mites per a una nació’ de Magí Sunyer -editat per Eumo Editorial és també un dels plats forts.

Precisament la incorporació d’Eumo és una de les novetats que ha presentat l’editorial vallenca per aquest any. Eumo se suma així a la unió entre Angle i Cossetània ja existent fins ara i l’editora en castellà Lectio.

Miquel Bonet “Amb el dia de l’escórpora”, un llibre de màgia del Mag Gerard amb diferents trucs “100 jocs de màgia” o el reusenc Aleix Corp amb “Avions de Paper”, són algunes de les novetats importants de Cossetània per aquest Sant Jordi.

Algunes de les novetats d'Arola per aquesta diada.

Algunes de les novetats d’Arola per aquesta diada.

Arola buscarà una clara aposta pels autors locals i per potenciar la seva edició amb Castellà amb la col·lecció La Cometa.

Aquest mateix dilluns la periodista tarragonina, Natàlia Rodríguez, ha presentat el seu primer llibre “Viatjant amb cendres” una obra on s’endinsa dins la vida d’un exiliat català a la URSS i el seu retorn a Catalunya. Rodríguez ha explicat que el que ha intentat és explicar com es reconstrueix la memòria i parla de la decepció del personatge en uns ideals en què creia.

Les fotografies de Ramón Segur “Chinchilla” i la seva Tarragona dels últims anys és un reclam clar també en clau local per tots aquells que busquin conèixer el seu passat més proper. “Una història de Tarragona en Imatges” és com un viatge a aquella història que t’explicaven els avis.

Els llibres amb toc històric de Xavier Climent com “Tarakon”, “La Platja Llarga” de Roser Guash, “Les inundacions de 1994” de Ricard Lahoz o els “Cent Dolars i una Cabra” de Francesc Valls Calzada són una mostra més de l’aposta pels autors de casa.

Arola que ha celebrat també recentment la seva publicació 1001 vol potenciar la seva col·lecció La Cometa on cal destacar-hi “La Jugada Perfecta” de Herbert Genzmer. Una història d’estafes i que portarà al protagonista de la novel·la a caure en situacions esperpèntiques i que explica els anys 70 i el camí de l’Europa actual.

Piscina Un Petit Oceà aposta per la il·lustarció i la lectura familiar.

Piscina Un Petit Oceà aposta per la il·lustarció i la lectura familiar.

Editorials més petites com Piscina un Petit Oceà, també presenten les seves novetats per aquest Sant Jordi. “L’Amic” o “L’inventari de Contes” són les dues històries il·lustrades d’aquesta jove editorial de casa nostra.

Pel que fa a les flors, hi ha cert optimisme entre el sector després que el Govern central hagi decidit baixar l’IVA de la flor tallada del 21 al 10%. Això segons els floristes ha de fer revifar les vendes. Unes vendes de flors que se situen habitualment a Catalunya en els set milions de roses.

Les flors tornaran a venir dels destins habituals; Colòmbia, Equador i Holanda que són els principals exportadors de flor tallada i de rosa especialment.