.

Imatge d'una protesta dels bombers. Foto: UGT

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que les jubilacions de Bombers es podran cobrir a través d’interinatge. Això farà que, segons el conseller, la plantilla del cos es mantingui “estable” fins que es puguin convocar noves oposicions, contràriament al que denuncien els sindicats.

Espadaler ha assegurat que es convocaran noves places abans del 2020. Des de finals d’any, el Govern considera el cos com un servei essencial i això dóna marge al departament per poder cobrir les places dels bombers que es jubilen, cosa que no es pot fer en d’altres àmbits de la funció pública.

Segons dades d’Interior, des de les últimes oposicions s’han jubilat 53 bombers i aquest 2014 ho faran catorze més.

Després de la manifestació de Bombers de dijous a Barcelona, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha contradit algunes de les afirmacions que feien els sindicats. Per una banda, ha volgut mostrar respecte al dret a manifestació però s’ha mostrat “un punt perplex” pel fet que s’hagi promogut una protesta quan s’està en plena fase de negociació.

D’altra banda, ha negat les dades aportades pels sindicats, que alertaven que l’any que ve es podrien perdre 200 places entre jubilacions, segones activitats i excedències.