.

Una vista de Creixell. Foto: Poblescatalunya.com

El jutjat penal número 1 de Tarragona ha condemnat l’exalcalde de Creixell Juan José Conesa (PP) a un any i nou mesos d’inhabilitació i una multa de 900 euros per un delicte contra l’ordenació del territori, segons la sentència, a la que ha tingut accés Tarragona21.

Conesa va ser alcalde de Creixell des de 2001 fins a 2003 i abans del seu càrrec públic va comprar com a administrador de l’empresa Conesa Estabilizaciones i Jardineria uns terrenys per 25.500 euros.

Sent ja alcalde, els va vendre el 7 de desembre del 2001 a l’empresa Castellmar-Euromar 2000 per 90.100 euros mitjançant un contracte privat, però el comprador no va formalitzar l’escriptura de compravenda fins a maig de 2003.

Just aquell mateix mes, els dies 5 i 16 de maig, l’alcalde va signar dos decrets en els quals concedia a l’empresa compradora una llicència d’obres per edificar tres habitatges unifamiliars, malgrat dos informes de l’arquitecte i del secretari municipal en contra,

La sentència recull que l’alcalde sabia que els terrenys no complien les condicions de solar que marca la llei d’urbanisme, ni comptaven amb clavegueram, voreres ni pavimentació.

El jutge també ha tingut en compte dilacions indegudes en el procés, que va quedar paralitzat des d’octubre del 2010 a maig del 2013 per causes no imputables a l’exalcalde, i l’acord de conformitat assolit amb la fiscalia.

/* JS para menú plegable móvil Divi */