.

Ara fa poc més d’un any, deixava per escrit que “la província de Tarragona pateix un dèficit històric d’infraestructures”. Avui, a un pas de començar l’estiu, puc dir que aquest dèficit, poc a poc, es va cobrint. No es tracta de vendre fum, queda molt camí per recórrer i poder dotar a Tarragona dels instruments que necessita per encarar el futur d’una manera plenament competitiva, però tampoc es tracta d’amagar el que s’ha fet, que és molt en el context econòmic que hem patit.

Jordi Sierra és subdelegat del Govern d'Espanya a Tarragona

El dimarts 3 de juny, la Ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar, en el marc de la inauguració de les obres de la segona fase de rehabilitació del Convent de Santa Anna, d’Alcover (3 milions d’euros pel programa conjunt Ministeri de Foment – Ministeri de Cultura), que el tercer tram de la tant esperada A-27 es reactivarà en breu amb una aportació addicional de 8 milions i mig d’euros.

El context d’aquest anunci és el següent: l’agost de l’any passat la Ministra va assistir a  la posada en  funcionament  del primer tram de l’A-27: Tarragona-El Morell, en el que s’hi van invertir, entre l’any 2012 i l’any 2013, 32,8 milions d’euros, pràcticament el 50% de la inversió prevista en una obra que va començar l’any 2007. A més a més, enguany s’hi invertiran 24,5 milions d’euros en el segon tram de l’autovia.

Continuant a les comarques del Camp de Tarragona, paga la pena recordar que enguany s’han acabat les obres de la T-11, més de 50 milions d’euros per una via que rep més de 45.000 vehicles diaris i que s’ha transformat en el principal nexe d’unió entre les dos ciutats més poblades de la província: Tarragona i Reus. A més a més, a les comarques de Terres de l’Ebre es va posar en funcionament la variant de L’Aldea, prop de 30 milions d’euros. El corredor del Mediterrani, petició dels principals agents econòmics i socials de la província, continua el seu desenvolupament previst.

M’agradaria que les dades proporcionades en aquest article puguin servir de base a tots els partits polítics i agents socials per tal de posicionar-se en el debat necessari i legítim que entre tots hem de mantenir per saber on volem que vagi Tarragona. Debatre sense dades és legítim però li fa un flac favor a Tarragona ja que l’envia, de nou, a l’època de les lluites partidistes on qui surt perdent és la nostra província.

Jordi Sierra Viu

Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona

/* JS para menú plegable móvil Divi */