.

Disbauxa, alegria, sàtira, sorpresa vorejant en l’estupefacció a l’estil “aquella disfressada no és la filla de la Rosa Maria?”, saleru, brillantor, incorrecció, més sàtira, nervis, maquillatge amb elegància, elegància a seques, vestits impossibles, colors, molts colors, plomalls, brillantina “que portarem un any al cotxe”, ironia, carn, provocació, ganes de viure, viure amb ganes… En definitiva, com ha dit aquest vespre el rei Carnestoltes poc després de rebre accidentadament la vara de comandament de la ciutat de mans de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros: “Independentistes i no independentistes… Ja sóc aquí!”. Amb tots vostès, el Carnaval. I el de Tarragona, que no és poca cosa.

Estrenant recorregut des del Pla de la Seu fins a la plaça de la Font passant per la baixada de la Misericòrdia, Carnestoltes i Concubina s’han donat la mà amb passió i amb batucada de banda sonora. I no han deixat de generar electricitat fins a arribar a la plataforma instal·lada davant de l’edifici consistorial. Prop de 400 persones esperaven el crit que els dona l’excusa per fer un parèntesi de sis dies a la grisor acompanyada de borrasca àrtica i exercir el dret a decidir… xalar. Acompanyats dels pendons (banderoles, s’entén) de bona part de les colles que fan i desfan un dels millors carnavals de la Península, coreografies assajades durant mesos per part de les agrupacions més llançades han sortit de l’ou contagiant ritme. I tot sota l’atenta mirada de dos guàrdies de seguretat de rigorós uniforme que han impedit que la vara de l’alcalde fos robada tot just a l’hora de fer el traspàs. “Com pot haver passat això en una ciutat on hi ha tanta seguretat. Només cal anar als barris…”. Sorneguera inicial de sa Majestat.

La seguretat de sa Majestat ha registrat amb molta professionalitat al batlle per evitar un ataca a l’autoritat abans del traspàs de la vara de comandament. han mostrat la seva eficàcia reduïtn immediatament un ‘espontai’ que s’ha volgut fer amb el símbol del poder. 

I és que el discurs de recollida simbòlica del poder de mans del batlle feia despertar simpaties pel dimoni. “Sexe, Carnaval i rock and roll”, en definitiva, que ha servit per fer un repàs als temes de candent actualitat. “A la Tabacalera teníem un aparcament d’un 1 euro amb 245 places… Ara n’han obert un altre al costat… de 70 places! Però tranquils, que diuen que serà provisional”. En resum, convicció general que la temporalitat s’allargarà fins a la jubilació del cor d’infants de la Catedral.

El Rei Carnestoltes i la Concubina ‘on fire’.

“Aquest any passarem als anals de la Història”, advertia el Rei Carnestoltes. “Tarragona és l’epicentre de la notícia! Tindrem unes infraestructures gegants i una quantitat d’esdeveniments importantíssims… Perquè la ciutat de Tarragona tindrà un Primark!”. “Què us pensàveu? -deixava anar-, que parlava d’uns Jocs que surten a les notícies mundials?”.

Els trets han apuntat al Mercat Central “o al Mercadona central” i a la passarel·la que unirà el Balcó del Mediterrani amb la platja del Miracle… “si l’acaben. Perquè les obres de Renfe porten des del 4.000 abans de Crist!”, rematava l’amo de la ciutat.

Senyores, senyors, nens i nenes, això acabar de començar. I l’únic prohibit és la vergonya.